avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poate depune cerere pentru a beneficia de pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poate depune cerere pentru a beneficia de pensie anticipata?

Buna ziua,

Puteti sa-mi confirmati va rog, daca o persoana in varsta de 55 ani (in iunie 2011) poate depune dosarul de pensie pentru pensionare anticipata?
Daca da, care sunt conditiile si cum se stabileste nivelul pensiei?
Mentionez ca are vechime in munca de peste 30 de ani.

Multumesc.
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:05, 15 Decembrie 2010
Banuiesc ca este vorba de o femeie,nascuta in iunie 1956.In acest caz pentru pensie anticipata trebuie sa indeplineasca doua conditii:1)Varsta de 55 ani si 5 luni;2)stagiu total de cotizare 38 de ani si 5 luni(fara stagiu asimilat).Asadar,pensie la limita de varsta la 60 de ani si 5 luni;Pensie anticipata in conditiile precizate mai sus;anticipata partial la 55 ani si 5 luni,cu un stagiu de cotizare de 30 de ani si 5 luni(fara stagiu asimilat).La pensia anticipata partial va avea o penalizare de 45%.O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie buiavasi buiavasi buna dimineata! o femeie nascuta in nov.1956 si cu un stagiu de cotizare de 31 ani si 2 luni in ce conditii se poate pensiona, anticipat fara penalizare sau la ... (vezi toată discuția)
Procentul de diminuare a pensiei anticipate partiale carmen bodeanu carmen bodeanu Va rog sa-mi spuneti si mie daca si cu cit voi fi penalizata in cazul in care sunt femeie, nascuta in 1956,am 33 ani vechime in munca(exclusiv cei 4 ani de ... (vezi toată discuția)
Stagiul de cotizare si varsta necesare pentru pensia anticipata floare1956 floare1956 cat stagiu de cotizare este pentru o femeie care a lucrat din 01.07.1975 pana in 01.07.2012,nascuta la 11.09.1956. cu ce data se poate pensiona ... (vezi toată discuția)