avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Procentul de diminuare a pensiei anticipate partiale
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Procentul de diminuare a pensiei anticipate partiale

Va rog sa-mi spuneti si mie daca si cu cit voi fi penalizata in cazul in care sunt femeie, nascuta in 1956,am 33 ani vechime in munca(exclusiv cei 4 ani de studii superioare) si vreau sa ma pensionez anticipat-
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:26, 15 Mai 2012
Luna si anul nasterii.
martie 1956
multumesc anticipat!
Limita de varsta la 60 de ani si 4 luni.Pensie anticipata sau anticipata partiala la 55 de ani si 4 luni.Conditia de stagiu pentru pensie anticipata fara penalizare este de 38 de ani si 4 luni,fara stagiu asimilat(studii superioare).Pentru pensie anticipata partiala cu penalizare conditia de stagiu este de 30 de ani si 4 luni(fara stagiu asimilat).Penalizarea pentru pensie anticipata partiala este de 45% pentru 5 ani(60 de luni de anticipare).Adica 0,75% pentru fiecare luna de anticipare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala jungle jungle Buna ziua! Mama mea are varsta de 55 de ani si o vechime in munca de 37 de ani, acum intrebarea e daca poate iesi anul acesta la pensie si cu ce penalizare.Va ... (vezi toată discuția)
Detalii despre pensionare Nicoleta58 Nicoleta58 Buna Ziua, Sunt din Dambovita 54 de ani sex feminin data nasterii este 05.08.1958 si as dori si eu un rapuns cu vedere la pensionare. Am 30 de ani ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala - care este procentul de reducere a pensiei daca depasesti stagiul complet de cotizare? olymariana olymariana buna ziua. am un stadiu de cotizare de36 ani3 luni ,sint nascuta la 16 05 1956 si doresc sa depun actele pentru pensie anticipata s-au anticipata partial dar ... (vezi toată discuția)