avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea 10/2001, executarea unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea 10/2001, executarea unei hotarari judecatoresti

Rog un sfat .Am depus la primarie o hotarare definitiva investita cu titlu excecutoriu ( in urma unui proces pe care l-am castigat), ptr compensarea in bani a unui teren care nu mi se poate retroceda , intrucat sau construit diverseconstructii pe acea suprafata ; ce sperante am ca primaria sa se execute si sa-mi livreze suma in cont ? exista vreun termen ? sa deschid un nou proces? sa apelez la un executor judecatoresc ? ce-mi sugerati ?
Cel mai recent răspuns: Ion Domilescu , Consilier juridic 03:00, 8 Aprilie 2008
Nu aveti de ce sa incepeti un nou proces.
Daca primaria nu executa de bunavoie acea hotarare, atunci o puteti pune in executare prin intermediul unui executor judecatoresc.
despagubirile, compensarea de care vorbiti, nu sunt de competenta primariei sa fie platite, cand vorbim de procedura pe Legea nr 10/2001. Daca insa instanta a dispus sa fie suportate de primarie, chiar daca a gresit, hotararea se bucura de autoritatea lucrului judecat intrand in sfera inscrsurilor executabile silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

..procedura retrocedare ! tutu12 tutu12 ..In urma unui proces castigat in instanta , soldat cu o hotarare definitiva si irevocabila , Primaria unei localitati este obligata sa : ..anuleze vechiul ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate-obtinere ion29m ion29m Buna ziua,doresc sa aflu daca exista vreo firma care se ocupa cu retrocedarea de terenuri intravilane in Bucuresti.Parintii au detinut in sectorul 6 un teren ... (vezi toată discuția)
Comisia locala evita retrocedarea terenului cornel-victor cornel-victor Socrii mei au cerut Primariei locale retrocedarea unei suprafate de 4700 mp rezultata dintr-o mostenire. Comisia Locala a Fondului Funciar le-a respins ... (vezi toată discuția)