avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ce fel de contract sa incheie 2 SRL-uri? Locatiune? ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce fel de contract sa incheie 2 SRL-uri? Locatiune? Colaborare?

Colaborarea va consta in: SRL-ul meu (1) va presta clientilor persoane fizice servicii de detailing auto (polish, degresari etc) pe terenul administrat de un alt SRL (2). Acest SRL, 2, are o localizare buna - vad - si aduce clienti prin aceasta, astfel incat, normal, vrea o parte din bani. Spun "bani" pentru ca inca nu am stabilit daca vrea o suma fixa sau un procent din cifra de afaceri sau din profit (putin probabila asta cu profitul).
Deci ce fel de contract incheie cele doua societati? De locatiune a terenului? De colaborare? (hm, asta mi se pare cam vaga). Ce parteneriat incheiem?

Adiacent, intreb: SRL-ul 1 desfasoara activitati "de intretinere si reparatii auto" (cf. CAEN) insa la domiciliul clientului, precum curatenia in apartament, adica o activitate fara un punct de lucru fix. In cazul acesta, in care activitatile se desfasoara pe terenul inchiriat, proprietate privata, este nevoie de autorizatii suplimentare? De ce fel? De unde ma pot informa?

MULTUMESC !!!
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 22:42, 15 Decembrie 2010
Deschideti punct de lucru, iar intre cele 2 SRL va fi un contract de comisionare.
Multumesc de idee, dar daca deschid punct de lucru nu imi trebe 14000 avize?
Ce mai conteaza avizele daca ai vad si vei face vanzare, pe "praful" asta?
Nu asta vrei, sa "faci" bani?
Poate fi si o asociere in participatiune.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborare cu o societate de informatica din italia AndreaBe AndreaBe Buna ziua, Mi s-a oferit posibilitatea de a colabora cu o societate de informatica din Italia, in sensul ca are nevoie de consultatie, proiectarea de ... (vezi toată discuția)
Punct lucru....???? mirceam mirceam Am infiintat un nou srl de curand. Dupa multe peripetii legate de deschiderea punctului de lucru, am renuntat. Trebuia sa subanchiriez un spatiu si nu am avut ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii ocazionale Claudiu1998 Claudiu1998 Buna ziua , Va rog sa ma ajutați cu o informație . Vreau sa specific ca sunt angajat la o companie , nu știu dacă are o importantă . Acasa dețin un ... (vezi toată discuția)