avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nota de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nota de lichidare

Buna ziua,am si eu o problema: pana pe data de 13.12.2010 am fost in concediu de 2 ani pentru cresterea copilului,anterior acestei date am fost nevoita sa imi un loc de munca pentru ca de la serviciu mi s-a transmis ca "nu mai este loc si pentru mine si urmeaza sa intru in somaj".Din fericire pentru mine am reusit sa imi gasesc un post bun la o alta firma. Aici incepe problema mea, am completat o declaratie din care sa reiasa ca sunt in concedui de maternitatepana pe data de 13.12.2010 si ca incepand cu data de 14.12.2010 doresc incetarea activitatii la vechiul loc de munca, insa de la noul loc de munca mi s-a spus ca nu pot incepe serviciul si nu mi se poate face contract pana cand nu aduc fisa de lichidare si decizia de incetare a activitatii( ceea ce va dura cam trei patru saptamani) iar eu risc sa imi pierd locul de munca pentru ca sunt putini angajatori privati care sunt dispusi sa astepte atat (de obicei se trece la urmatorul de pe lista)si as ramane intr-o situatie destul de delicata.
Intrebarea mea este: e normal ca intocmirea fisei de lichidare sa dureze atat? ce alt act as putea cere (ce ar putea fi eliberat mai repede) care sa ateste faptul ca eu am cerut incetarea activitatii sau macar sa echivaleze cumva nota de lichidare pana la sosirea acesteia? pur si simplu nu stiu ce sa fac pentru a-mi rezolva problema si a-mi pastra postul nou obtinut. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 15 Decembrie 2010
Conform legislatiei din Romania un salariat poate incheia mai multe contracte de munca in acelasi timp astfel ca incheierea unui nou CIM nu poate fi conditionata de prezentarea decizieie de incetare CIM sau nota de lichidare de la vechiul loc de munca. Cu toate acestea puteti solicita angajatorului o copie a cererii de incetare CIM inregistrata, aprobata si stampilata pe care sa o prezentati noului angajator
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.

Prin urmare, legea nu conditioneaza angajarea la un nou loc de munca in cazul cumului de prezentarea notei de lichidare sau a deciziei de incetare a raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare nota de lichidare ema.1 ema.1 Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am solicitat angajatorului demisie si mi-a aprobat(conf art 55lit b codul muncii) pt ziua de 22 martie. Astazi m-am ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare camelia_precup camelia_precup in cat timp e obligat fostul meu angajator sa mi dea nota de lichidare?am fost in concediu de crestere copil si nu mai am de luat bani de la ei......mi am ... (vezi toată discuția)
Nota / fisa lichidare leuca_luminita leuca_luminita Nota / fisa de lichidare e obligatorie la angajare? In cadrul societatii noastre nu s-au folosit niciodata. In momentul in care salariatul isi inceteaza ... (vezi toată discuția)