avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de maternitate

Am nascut pe 31-10-2010 si acum pregatesc dosarul pentru indemnizatia de maternitate. In acest an, in afara din veniturile salariale (8 ore la o societate si 2 ore la alta societate), am mai realizat si venituri din cedarea folosintei bunurilor ( chirie autoturism). Conform legilor studiate (257/2008 si OUG 148/2005) acest venit este luat in calcul pentru indemnizatia de maternitate. Dar cand m-am dus sa depun dosarul mi s-a spus ca nu sunt luate in calcul. Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ce am de facut? Cu cine ar trebui sa vorbesc? Sau exista o alta lege?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 15 Decembrie 2010
Nu aveti cu cine sa mai vorbiti, intrucat veniturile din chirii nu intra in calculul indemnizatiei pentru CCC.
Aceste venituri nu fac parte din nicio categorie de venituri profesionale prevazute de OUG nr.148/205 care se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere copil aaannn aaannn As vrea sa stiu daca veniturile din chirii sunt luate in considerare la calculul indemnizatiei de creste copil...daca am un apartament inchiriat nu mai pot ... (vezi toată discuția)
Venitul din chirii - baza de calcul pentru indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani loredana080380 loredana080380 Buna ziua, am si eu o nelamurire. Din noiembrie 2009 sunt in somaj si ne facem planuri pentru bebe, insa indmnizatia de somaj este 500 lei, lucru care ne da ... (vezi toată discuția)
veniturile din chirii sunt eligibile la calcul concediu maternitate? Florinrgi Florinrgi Nu imi este foarte clar dacă veniturile din chirii, deci din activități independente, sunt luate in calcul la stabilirea indemnizației de maternitate ... (vezi toată discuția)