avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere copil

As vrea sa stiu daca veniturile din chirii sunt luate in considerare la calculul indemnizatiei de creste copil...daca am un apartament inchiriat nu mai pot beneficia de aceasata indemnizatie_
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:18, 5 August 2009
Nu sunt luate in calcul veniturile obtinute din chirii si dividente.
Conform Normelor Metodologice de aplicare ale OUG 148/2005,
Art. 5. - Veniturile din salarii, din activităţi independente şi din activităţi agricole prevăzute la art. 1 alin. (3) din ordonanţa de urgenţă, denumite în continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) şi (2), art. 46 alin. (1)-(4) şi la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.
Ca urmare, veniturile din chirii nu sunt luate in considerare la calculul indemnizatiei de crestere copil.
Puteti beneficia in continuare de indemnizatie crestere daca aveti un apartament inchiriat si obtineti venituri din cedarea folosintei acestuia.
pakos a scris:

Conform Normelor Metodologice de aplicare ale OUG 148/2005,
Art. 5. - Veniturile din salarii, din activităţi independente şi din activităţi agricole prevăzute la art. 1 alin. (3) din ordonanţa de urgenţă, denumite în continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) şi (2), art. 46 alin. (1)-(4) şi la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.
Ca urmare, veniturile din chirii nu sunt luate in considerare la calculul indemnizatiei de crestere copil.
Puteti beneficia in continuare de indemnizatie crestere daca aveti un apartament inchiriat si obtineti venituri din cedarea folosintei acestuia.

Raspuns mai complet decat acesta nu cred ca puteati obtine!
:)=D>:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venitul din chirii - baza de calcul pentru indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani loredana080380 loredana080380 Buna ziua, am si eu o nelamurire. Din noiembrie 2009 sunt in somaj si ne facem planuri pentru bebe, insa indmnizatia de somaj este 500 lei, lucru care ne da ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului mikey33 mikey33 Asi dori sa stiu care alte venituri mai sunt luate in calcul pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.De exemplu venitul din dividente sau ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului bumburica bumburica Buna ziua! As avea nevoie de ajutor deoarece intampin o problema. In perioada celor 12 luni anterioare nasterii am realizat pe langa veniturile din salarii ... (vezi toată discuția)