avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intoarcere copil minor din germania cu bunica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intoarcere copil minor din germania cu bunica

am un nepotel plecat in Germania cu mama lui si bunica paterna si as dori sa-mi spuneti daca se poate intoarce in tara doar cu bunica(eventual fara procura), mama neputand veni din cauza serviciului
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 20:51, 15 Decembrie 2010
mama da o declaratie la ambasada sau l cnsulat sau lun notar care ar apostilade la Haga ca ese de acord c minorul sacaltoreasca impreuna cu bunica pe care o imputrniceste sa-l aduca in tra.Daca mama est casatorita si tatal da declartie.
daca nepotelul e roman si circula cu pasaport romanesc, nu e nevoie de nimic.
Declarațiile de consimțământ din partea părinților sau a unuia dintre ei sunt cerute în cazul în care minorul părăsește teritoriul țării însoțit de unul dintre părinți sau de o altă persoană. Nu cred că i s-ar interzice minorului, cetățean român posesor de pașaport individual, să intre în țară, în acest caz.
Pentru orice eventualitate sunați la Poliția de frontieră să întrebați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezenta ambilor parinti, actualmente in strainatate, pentru reinnoire pasaport minor in romania IulianL IulianL Buna ziua O familie compusa din mama,tata si o fata de 15 ani, toti cetateni romani cu acte romanesti dar rezidenti in Italia trebuie sa reinoiasca ... (vezi toată discuția)
Mama romanca, bebe german... mamistresata mamistresata Inca nu sunt casatorita cu partenerul meu (german). Urmeaza insa sa nasc in curand. Am contract de munca in Romania, sunt plecata pentru perfectionare /studii ... (vezi toată discuția)
Calatorie copil minor in romania corbier michaela corbier michaela buna ziua asi dori sa aflu daca fetita mea in varsta de 9 ani, cu pasaport personal, domiciliul in strainatate, poate calatori in romania insotita de ... (vezi toată discuția)