buna am si eu o probl loc cu sotul meu ii berlin si din motive medikcale nu pute m avea copii in martie am fost ii tara si la recomandarea unei cunostinte am cunoscut o fata care era insarcinata si vroia sa dea copilul spre adoptie mentionez nu a vrut nimic in schimb doar binele copilului asa a fost vb de la inceput dupa nasterea copilului am trecut pe sotul meu ca tata ii certificat #-o fara sa gindim la riscul care il facem dupa am fost cu mama la notar si a dat declarati precum este deacord ca si copilul sa calatoreasca cu tatal si sa loc cu el ajungind aici copilul a primit dreptul de sedere nelimitat dupa o luna mama a inceput cu amenintari ca daca nu primeste bani isi vrea copilul inapoi de primit a primit dar vrroia di ce in ce mai mult dupa 3 luni am hotarit sa ducem copilul dinou la mama pt ca amenintarile nu incetau mama nu are nici o ocupatie ii ro este inplicata ii alte dosare de inselaciune nu are dreptul de a parasi tara intrebarea mea daca tatal inainteaza proces de stabilire a minorului de aici din ger are vreo sansa sa cistige copilul copilul a fost la tatal de la a 4 zi de nastere ce am putea face fie bine pt acest copil il iubim nespus de mult si sintem gata de ori ce pt el mama stie acest lucru si profita din plin acum citeva zie am gasit pe o pagina de net poza mamei si a copilului este normal ca mama sa dea detali despre identitatea copilului pe net adica certificatul de nastere ce poate tatal face sa cistige custodia poate mama acum sa renege ca nu este sotul meu tatal copilului .
Sotul dvs a savarsit infractiunea de fals in declaratii (art.292 c.pen)declarand ca este tatal unui copil al carui tata este un alt barbat si infractiunea de uz de fals la iesirea din tara cu copilul,folosindu-se de un certificat de nastere fals.
Aceste fapte sunt sanctionate de legea penala romana,in baza textului aratat mai sus cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda,pentru falsul in declaratii si cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani,pentru cea de a doua infractiune(uzul de fals-art.291 c.pen.)
In urma unei eventuale plangeri penale sau a sesizarii din oficiu a organelor in drept,se va anula inscrisul falsificat prin hotarare judecatoreasca si nu veti mai avea niciun drept asupra copilului.
sotul dvs, in calitate de tata, poate cere incredintarea copilului in instanta, dar are sanse f mici de reusita, avand in vedere varsta copilului si mai ales daca mama se opune.
in plus, daca d-na contesta recunoasterea si se dovedeste ca sotul nu e tatal copilului, aveti de dat socoteala pt fals in declaratii. apoi certificatul de nastere se va schimba, sotul nemaifiind tata.
ca sa-l adoptati, aveti nevoie de consimtamantul mamei
Ce pot face
horisti
buna am o mare problema va rog sa ma ajuta-ti sint mama a 2 copii primul a fost cu fostul meu sot, am divortat de el si dupa o aventura am ramas insarcinata ... (vezi toată discuția)