Laevian a scris:
Mama mea a declarat o persoana ca fiind tatal meu natural, fara ca acesta sa fie adevarul. Persoana a carei nume il port nu este tatal meu,
Atunci a fost neinspirata pentru ca putea sa-l declare pe Bill Gates :D
Hai sa fim seriosi! Paternitatea unui copil nu se stabileste pe baza declaratiei mamei.
O persoana putea fi trecuta ca tata in actul dvs. de nastere:
- pe baza declaratiei
de recunostare a tatalui (nu a mamei) daca mama nu era casatorita la momentul nasterii sau al conceptiei dvs. (copil conceput/nascut
in afara casatoriei a carui paternitatea se poate stabili prin recunoastere).
- in baza legii (chiar fara sa fi declarat cineva ceva) daca mama era casatorita la momentul nasterii sau era chiar divortata dar de putin timp (copil conceput/nascut in timpul casatoriei mamei). In acest din urma caz copilul are ca tata pe sotul /fostul sot al mamei. (paternitatea copilului
din casatorie nu se stabileste prin recunoastere).
- pe baza unei hotarari judecatoresti de stabilire a paternitatii.
Actiunile ce pot fi promovate de dvs. sunt DIFERITE in functie de situatia in care va aflati
- contestarea recunoasterii de paternitate (in prima situatie)
- tagada de paternitate (in a doua situatie)
Nu aveti ce sa rezolvati cu mama pe cale amiabila. Nu exista nimic care sa depinda de vointa ei (poate doar oferirea unor informatii). Singurul loc unde se poate rezolva ceva este in justitie.
Altele sunt POVESTI. (cu regret, dar nici colegul @r.gabi nu face exceptie atunci cand vorbeste despre falsul privind identitatea).
Starea civila care rezulta din certificatul de nastere si folosirea starii civile CONFORME cu acest certificat
nu poate fi pusa in discutie.
Existenta
concordanta a certificatului de nastere si folosirea starii civile creaza prezumtia absoluta ca stare civila aratata in acest mod
corespunde realitatii.
Cata vreme o instanta de judecata nu a pronuntat vreo solutie de admitere a vreuneia din actiunile de mai sus nu avem o alta ...realitate despre care sa vorbim.
Buletinul dvs. nu este fals. Este conform actului de nastere. Daca dvs. v-ati prezenta sub o alta identitate decat asta "falsa" din buletin (fara ca vreo instanta sa fi incuviintat purtarea numelui ...cui ziceti dvs. ca v-ar fi tata), abia atunci ati savarsi o infractiune de fals privind identitatea.