Recent am inceput sa iau in considerare o problema mai veche de familie. Mama mea a declarat o persoana ca fiind tatal meu natural, fara ca acesta sa fie adevarul. Persoana a carei nume il port nu este tatal meu, in concluzie si buletinul meu este fals. Cum pot proceda pentru a aduce situatia in fata instantei si a rezolva problema ? Doresc in primul rand sa se afle adevarul prin mijloace medicale, lucru pentru care am inteles ca este nevoie de proces, si doresc ca actele mele de identitate sa reflecte adevarul. In alta ordine de idei ce sanse sunt sa pot obtine daune morale din partea parintilor mei, in contextul in care nici unul dintre ei nu si-a asumat cresterea/educatia mea pana in prezent ?
daca nimeni nu are nici o obligatie sa spuna adevarul atunci de ce se mai intenteaza procese de paternitate ? daca mama nu are obligatia sa treaca in acte tatal biologic de ce sa mai aiba cineva dreptul sa intenteze un proces de paternitate ?
Multumesc pentru raspuns. Din pacate am trecut de limita de varsta si nu cred ca mai pot combate situatia. am sa ma consult cu un avocat insa si am sa vad ce sanse exista.
Pe de alta parte sistemul de legi... fie el romanesc sau nu, nu inceteaza in a ma surprinde.
Va multumesc mult pentru rabdare si pentru raspunsuri. o seara buna in continuare.