avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj tehnic suprapus cu preaviz
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj tehnic suprapus cu preaviz

Va rog sa ma lamuriti daca este legal si daca nu care este solutia pt urmatoarea situatie:
o persoana primeste in 10.12.2010 o decizie de intrare in somaj tehnic in perioada 20-30.12.2010.
Ulterior in 15.12.2010 primeste o notificare prin care este instiintat ca incepand cu 15.12 este in preaviz 20 zile lucr urmand ca in 11.01.2011 sa fie concediat pt ca i s-a desfiintat postul.
Este corect? Ce program va avea in perioada urmatoare tinand seama ca in somaj tehnic nu are obligatia sa se prezinte la lucru iar in preaviz trebuie sa lucreze cel putin 4 ore. Sau nu? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:05, 16 Decembrie 2010
1. Aveti dreptate, trebuie intai data decizia de incetare a suspendarii CIM (pentru "somaj tehnic") si apoi sa va dea preavizul de concediere.
2. Sau daca va da preavizul in perioada de "somaj tehnic" atunci preavizul sa inceapa dupa incetarea "somajului tehnic".
3. Daca nu se intampla asa sesizati ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reluare activitate dupa ccc lorelay_k lorelay_k Buna ziua! O angajata se intoarce din concediul de crestere copil cu data de 15.12.2010 dar inca nu a facut cererea de reluare a activitatii. Ideea e ca ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil 2 ani mihaela71 mihaela71 la o societate in cursul lunii februerie revine din concediu crestere copil 2 ani una din salariate,insa punctul de lucru unde a lucrat acea persoana este ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic 2ani xan xan Buna seara! Inainte de a intra in cic societatea la care lucrez urma sa-mi desfiinteze postul datorita reorganizarii activitatii . Mi-a fost aprobata ... (vezi toată discuția)