avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale AGA ...AVAS
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

AGA ...AVAS

buna ziua,
Intrebarea mea este: convocarea adunarior generale la AVAS Bucuresti se supune tot regulilor legii 31 sau are statut special? Daca da, in baza carui act normativ se face aceasta convocare?
Societatea cu actionar unic poate fi convocata si prin alt mod decat prin publicare in monitorul oficial si termen de 30 zile?
Cum?
Multumesc !!
Cel mai recent răspuns: lucicaB , utilizator 09:53, 22 Decembrie 2010
Scuzati-ma dar nu inteleg exact problema. AVAS nu este o societate comerciala la care sa se convoace AGA. Apoi nu pot exista SA-uri cu actionar unic. Clarificati, va rog.
Poate nu m am exprimat cum trebuie.
Dar da, exista SA cu actionar Unic. Cel putin in cazul meu asa este: la S.C. mnmn....S.A. unic actionar este statul roman, prin AVAS.
Intrebarea mea era daca avand actionar UNIC pe AVAS...se mai aplica prevederile art.121 din Lg.31/1990 pr. convocarea AGA, sau fiind statul actionar...se aplica alte reguli.
Art. 10 din L31/1990R/M prevede ca nr. actionarilor nu poate fi mai mic de 2. "In cazul in care SA are mai putin de 2 act. pe o perioada mai lunga de 9 luni, orice persoana interesata poate cere instantei dizolvarea ei."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea debitorului lg.85 Monica H. Monica H. pentru introducerea unei cerereri de intrare in insolventa la cererea debitorului, conf. art. 27 legea .85/2006, cum ar trebui sa arate convocatorul AD. ... (vezi toată discuția)
Convocare aga DANIELA CINNAMON DANIELA CINNAMON Este posibila convocarea AGA de catre un actionar minoritar la o societate dizolvata de drept in temeiul Legii 359/ 2004, in scopul numirii unui lichidator? ... (vezi toată discuția)
Aga boggieuk boggieuk As dori sa va intreb care sunt pasii care trebuie urmati pentru constituirea unei Asociatii Generale a Actionarilor (sau o forma de asociatie echivalenta) ... (vezi toată discuția)