avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

pot pleca din firma fara sa anunt sefii.acum 30 de zile au spus ca imi accepta preavizul, am vorbit cu ei prin telefon. acum vreau sa plec fara sa le mai spun
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:05, 16 Decembrie 2010
Da, daca de la data inregistrarii a demisiei depuse a expirat termenul de preaviz stabilit prin CIM. Totodata, va recomand se va adresati la Resurse Umane pentru a ridica Decizia de incetare a CIM.
catalinaparvu a scris:

pot pleca din firma fara sa anunt sefii.acum 30 de zile au spus ca imi accepta preavizul, am vorbit cu ei prin telefon. acum vreau sa plec fara sa le mai spun

Demisia se depune in forma scrisa.
Corect ar fi sa cereti sefilor decizia de incetare a CIM cu recunoasterea admiterii demisiei telefonic. Aveti nevoie de dovada efectuarii preavizului pentru a nu fi concediat.O alta solutie poate fi incetarea CIM prin acordul partilor fara preaviz , desi l-ati efectuat dar nu aveti dovada scrisa.
Comunicati cu angajatorul puteti avea surpriza ca acesta sa fie corect desi ati discutat doar telefonic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz aniri09 aniri09 Buna ziua Un angajat si-a dat demisia cu previz de 20 zile lucratoare deci este in previz pana pe 21 octombrie2016.A facut tot ce trebuia pentru a reusi ... (vezi toată discuția)
Cand se inregistreaza demisia? flo1982 flo1982 Buna ziua, am rugamintea de a ma ajuta cu o informatie. Mi am dat demisia in data de 15 luna aceasta, cu preaviz de 15 zile. Cand se inregistreaza aceasta ... (vezi toată discuția)
Contract pe durata determinata in locul perioadei de proba marrianne marrianne Lucrez de 2 luni la o firma si ma aflu inca in asa zisa perioada de proba, care mi s-a spus la interviu ca va fi de 3 luni. Ideea este ca mi s-a facut contract ... (vezi toată discuția)