avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UZUCAPIUNE ???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UZUCAPIUNE ???

Tatal meu a cumparat in urma cu 34 de ani o casa de vacanta la munte printr-un contract scris de mana de la un administrator care probabil nu avea drept de porprietate asupra terenului.Timp de 34 de ani cat am posedat imobilul nu ne-a tulburat nimeni in posesie,ba am mai platit si impozit pe anumite perioade. Terenul a fost retrocedat unui composesorat care vrea acum sa demolam constructia(desigur nu avem autorizatie de constructie) si sa eliberam terenul.In ce conditii am putea invoca uzucapiunea?
VA MULTUMESC:">:)
ati putea sa promovati o actiune in instanta pt invocarea uzucapiunii.
...trebuie vazut al cui era terenul acum 34 ani pt ca daca era proprietate publica aceasta nu se putea uzucapa...
in plus se mai pune problema daca imobilul este in Transilvania sau nu pentru ca in Transilvania nu se poate uzucapa pe codul civil.
Consultati un avocat!
Uzucapiunea se poate invoca pe cale principala ori pe cale de exceptie .daca ati fost chemat in judecata ionvocati in aparare ca exceptie uzucapiunea de 30 de ani. Aveti nevoie de avocat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate teren Sandu Marian Sandu Marian Exista undeva o prevedere care spune ca dreptul de proprietate asupra unui teren stapinit peste 30 de ani, nu mai poate fi atacat? (vezi toată discuția)
Drept de proprietate teren Catalin1991 Catalin1991 Mă interesează dacă se poate obține, și în ce condiții, dreptul de proprietate asupra unui teren aflat în folosință în baza dreptului de uzucapiune. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune Alexandru Dan Alexandru Dan Ma intereseaza sa stiu daca lipsa platii de catre uzufructuar a impozitelor aferente terenului supus uzucapiunii, pe durata exercitarii posesiei, are vreo ... (vezi toată discuția)