avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Ma intereseaza sa stiu daca lipsa platii de catre uzufructuar a impozitelor aferente terenului supus uzucapiunii, pe durata exercitarii posesiei, are vreo influenta in obtinerea uzucapiunii.
Sper ca sunt colegi cu mai multa experienta practica, care m-ar putea ajuta cu aceasta informatie.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:33, 17 Decembrie 2009
Stiu ca chitantele cu care s-a platit impozitul contribuie la dovedirea calitatii de posesor de buna credinta. Si avand in vedere ca acest lucru este foarte important consider ca plata impozitului are o mare influenta in obtinerea uzucapiunii.
Va multumesc. E posibil ca uzucapantul sa invoce uzucapiunea de 30 de ani prev. de C. Civ. astfel ca nu are importanta buna sau reaua credinta. Ma interesa in mod special daca practica judiciara a apreciat ca lipsa platii impozitelor, face sa nu fie indeplinite conditiile pentru a uzucapa, de ex. uzucapantul, prin aceasta, nu s-a comportat ca un proprietar in fata organelor fiscale.
As mai avea o intrebare: uzucapiunea de 30 de ani are efect si in Transilvania unde este in vigoare Decretul Lege nr. 115/1938 ?
Depinde peste ce avocat dati.
De principiu, lipsa platii impozitelor ar trebui sa va ajute, dar daca a posedat util, fara sa achite impozitul poate castiga procesul.
Sunt mai multe conditii care trebuie indeplinite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune pe decretul lege 115/1938 ana*maria ana*maria Buna ziua, ce conditii trebuie sa indeplinim ca sa invocam uzucapiunea pe DL. 115/1938? Aici opereaza jonctiunea posesiilor? Va rog. Multumesc (vezi toată discuția)
Uzucapiune extratabulara Adrianapop987 Adrianapop987 Buna ziua, va rog să ma ajutati cu o problema. Doresc sa introduc o cerere de chemare in judecata inteleiata pe Decretul 115, vreau sa uzucapez un teren ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani rasvan20 rasvan20 Tatal meu a cumparat cu chitanta de mana in 1974 un teren in suprafata de 70 mp de la unul dintre cei doi proprietari ai terenului in suprafata de 190 mp. S-a ... (vezi toată discuția)