avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Publicarea unor poze personale fara acordul meu.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Publicarea unor poze personale fara acordul meu.

In ziua cand mi s-a comunicat desfacerea contractului de munca, in sediul filialei in care eram angajat, au venit o comisie din 4 persoane cu delegatie de la angajator care mi-a comunicat decizia si mi-a cerut predarea sediului si a documentelor contabile.
S-a predat fara incidente si nu s-a constatat nereguli in procesul verbal, totul fiind corect, inclusiv situatia financiara. Chiar daca in decizie se stipula 30 de zile de preaviz, la 2 ore de la venirea comisiei, mi s-a restrictionat accesul la convorbiri pe numarul de telefon de serviciu si apelurile au fost redirectionate catre telefonul angajatorului cu toate ca mesajul primit de la compania de telefonie prin mesajul primit, se spunea ca nu pot da telefoane dar pot primi apeluri, lucru care nu s-a intamplat.
Cea mai grava problema este faptul ca eu nu am mai avut acces in sediu din acel moment decat in prezenta comisiei, iar din calculatorul de la servici, din documentele personale mi-au fost copiate cateva poze din vacanta efectuata in Grecia si ulterior au aparut in presa de scandal.
Pot dovedi ca numai in acel calculator existau pozele, si numai persoanele angajate la aceiasi firma la care am lucrat puteau sa utilizeze pozele.
Ce pot face?
Dvs. doriti sa stiti ce puteti face ca sa .... Ce anume doriti, urmariti? Ce anume v-a deranjat in povestea asta si in ce fel? (eu banuiesc, dar nu-mi vine sa scriu ditamai mesajul pe o banuiala, ca daca banuiesc gresit , scriu degeaba).

Nu este o banuiala. Vreau sa stiu cum pot actiona in instanta pe cei care mi-au sustras pozele pentru a le face publice. Se poate actiona in instanta si publicatia care le-a publicat fara acordul meu?
Repet, numai din calculatorul de la servici puteau fi luate si ele au fost publicate la 2 luni dupa demiterea mea, intrucat am proces civil pe dreptul muncii cu ei si castig de cauza.
Si CE ANUME vreti sa obtineti in instanta?
O sa cereti judecatorului sa .....? (completati punctele)
(n-am spus ca este o banuiala ca v-au fost furate pozele, ci am spus ca eu banuiesc ce vreti dvs. sa obtineti... Insa de la banuiala mea despre ce vreti dvs. pana la exact ce anume vreti dvs., e cale lunga).

Adica cine, prin ce anume v-a ... deranjat in toata povestea asta, si in ce fel?

De exemplu:
Vi s-au adus pagube? Ce pagube si prin ce actiune?
Vreti numai sa va obtineti pozele inapoi? Vreti despagubiri? (daca da, pentru ce)?
Vreti sa-i vedeti spanzurati pe hotii de poze?
Publicarea pozelor mi-a adus prejudiciu de imagine, atat in colectivul partidului la care sunt membru, cat si la nivelul municipiului, pentru ca eu detin o functie publica.
Vreau sa cer daune materiale celor care au contribuit la publicarea pozelor.
Bun. Discutam deci de o actiune civila impotriva fostului angajator.
In mare, problemele sunt:
- incalcarea de catre angajator a intimitii vietii private a angajatului, prin accesarea si publicarea pozelor
- daca pastrarea pozelor de catre angajat pe calculatorul de serviciu este legala, ori reprezinta o incalcare a regulilor interne
- dovedirea actiunilor unitatii
- dovedirea daunelor materiale solicitate (in ce constau), precum si ca sunt in legatura directa cu publicarea pozelor.

Va recunosc ca nu ma pricep foarte tare la regulile ce guverneaza autoritatile si functiile publice - poate ne ajuta alti consultanti.

Alte discuții în legătură

Este legal? 1234_1234 1234_1234 Buna ziua! In luna iulie a acestui an am fost agresata fizic cu urmari destul de grave,eu locuiesc intr-un oras mic iar aceasta intamplare s-a mediatizat,eu ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu de imagine daniela1981_ daniela1981_ Buna ziua, In tinerete, adica acum 14 ani am cunoscut un baiat cu 9 ani mai mare...eu eram minora, aveam doar 16 ani. Relatia s-a terminat repede, insa au ... (vezi toată discuția)
Drepturi de imagine beniaminp beniaminp Buna ziua! Acum aaproximativ 12 ani, un ziar din Bacau mi-a facut o poza inainte examenului de evaluare nationala in scoala in care se desfasura aceasta. La ... (vezi toată discuția)