avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de imagine
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de imagine

Buna ziua!
Acum aaproximativ 12 ani, un ziar din Bacau mi-a facut o poza inainte examenului de evaluare nationala in scoala in care se desfasura aceasta.
La acel moment nu am semnat nimic cum ca as fi de accord sa fie publicata poza (nici parintii, fiind minor).
Problema este ca acum, in fiecare an, poza este folosita in online de diferite companii TV (A1, Digi24, KanalD, etc.) la publicarea unor stiri legate de elevi. Acest lucru ma deranjeaza.
Pot actiona in vreun fel pentru a scoate aceasta imagine din online si eventual pentru a primi niste daune?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:45, 18 Noiembrie 2019
puteti sa le cereti direct si in scris ca sa va scoata imaginea de acolo, incepand cu ziarul care va facuse fotografia originala. de altfel aceasta este si actiunea premergatoare necesara oricarei actiuni in justitie.
cat despre daune, e mult mai complicat: trebuie sa dovediti ca ati avut de suferit, si sa evaluati concret aceste suferinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prejudicii de imagine aduse de un ziar online. ce pot face ? andreiunicat andreiunicat Buna ziua, Acum cateva zile am avut un accident la fata locului sau facut poze si un ziar online a postat pozele cu NR meu de inmatriculare (fara sa imi ... (vezi toată discuția)
Fotografierea în sala de operații ContSters301559 ContSters301559 Ce anume spune legea în acest caz? Am văzut recent o poză publicată în mediul online de o studentă la medicină. Aceasta făcuse o fotografie, medicilor ... (vezi toată discuția)
Fotografierea fără consimtamant pe domeniul public diana1989 diana1989 Buna seara Un vecin a apelat la 112 Pt a sesiza o eventuală problema, dovedindu-se că nu a fost reală. Ca urmare a fost amendat. În timpul în care ... (vezi toată discuția)