Buna seara
Un vecin a apelat la 112 Pt a sesiza o eventuală problema, dovedindu-se că nu a fost reală.
Ca urmare a fost amendat.
În timpul în care respectivul vecin vorbea cu politia și cei de la smurd, în afara blocului, unul din organe (smurd/politie) l-au fotografiat integral pe acel vecin, Ne-întrebandu-l dacă este de acord cu fotografierea. Mai mult decât atât, știrea respectivă a fost expusă în mediul online la ziarul local online dar și pe FB. Tot în aceeași seară și zilele următoare alti cetățeni au sesizat aceeași problemă, constatandu-se neadevărata și lor DAR, în cazul lor, nu au fost fotografiati și " luati la mișto " de #asa zișii ziariști.
Tin sa precizez ca vecinul meu a apelat 112 cu bună credinta pentru a nu se ivi o problema și mai mare în rândul locatarilor dar și a zonei în care locuiește.
Se pot acționa în instanta organele pe motivul încălcării dreptului la imagine?
Mulțumesc mult!
"Organele" ca "organele" ,paramedicii de la smurd de ex nu intra in.definitia termenului de organ ,dar asta e alta discutie.E greu de dovedit cine a făcut poza si cum a transmis-o dar se pot face demersuri juridice împotriva ziariștilor respectivi,se pot solicita daune morale ,solicita îndepărtarea materialelor publicate online
Un astfel de demers necesita timp si bani ,un proces care durează 2-3 ani ,rămâne să aprecieze vecinii daca le-a fost "patata"asa de mult imaginea încât să merite o astfel de acțiune.
Inselaciune
irina_83
Buna seara!Am cumparat niste produse online (pe fb) si nu corespund descrierii/respectiv pozelor afisate (mi-am luat \"teapa\"). Doresc sa imi recuperez banii ... (vezi toată discuția)