avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... este legal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

este legal?

Buna ziua!
In luna iulie a acestui an am fost agresata fizic cu urmari destul de grave,eu locuiesc intr-un oras mic iar aceasta intamplare s-a mediatizat,eu nu am dat declaratii presei si totusi s-a scris despre mine tot felul de aberatii,asta mai putin conteaza,faptul care m-a deranjat a fost ca mi-au postat poza si numele in ziar si pe internet apar si acum. Daca cei care au scris articolul(sunt trei ziare) nu vor sa stearga articolul si poza mea de pe internet am dreptul sa ii chem in instanta? au dreptul sa posteze pe internet fotografia si tot felul de aberatii scrise la adresa mea?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:47, 11 Decembrie 2010
Oricine are dreptul la imagine. Daca informatiile sunt luate din sala de proces este in regula, daca nu ,nu. Cat priveste poza, aceasta se publica, in media, numai cu acordul dvs.
Daca aveti probe in dovedirea actiunii,putetit promova o actiune civila in pretentii,conf.art.998 si urm.c.civ solicitand obligarea ziarului respectiv la daune pentru lezarea imaginii dvs.
Acaesta actiune se timbreaza la valoarea pretentiilor solicitate si se dovedeste cu acte,interogatoriu,martori,alte proba acceptate de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de identitate unknown26 unknown26 Ce prevede legea romana cu privire la furtul de identitate? O cunostinta se foloseste de pozele mele si se da drept mine pe diferite forumuri. Are vreun rost ... (vezi toată discuția)
Hartuire prin postare de poze compromitatoare pe site-uri de socializare aliceprodan aliceprodan Buna ziua, ma confrunt cu o situatie stanjenitoare care imi afecteaza imaginea. Faptic, fostul meu prieten (e mult spus, ne intalneam de maxim 2 ori pe an si ... (vezi toată discuția)
Cum sa stergi articole cu tine de pe internet ? Balan_Titus Balan_Titus Buna ziua. In urma unui proces care a fost mediatizat ( slab mediatizat, dar totusi mediatizat ) numele unui cunoscut a aparut in presa scrisa si in diverse ... (vezi toată discuția)