Ce prevede legea romana cu privire la furtul de identitate? O cunostinta se foloseste de pozele mele si se da drept mine pe diferite forumuri. Are vreun rost sa ma zbat sa fac rost de probe suplimentare (gen adresa IP - confruntata cu operatorul - adresa persoanei) sau in Romania nu se poate face nimic legal?
Nu pot spune ca au consecinte juridice. Insa nu mi se pare normal ca o persoana sa posteze pozele mele si sa se dea drept eu. Am aflat mai apoi ca persoana si-a creat o poveste pe baza persoanei mele, si cere bani de la diferite persoane invocand ca este saraca. In alte tari se pot intreprinde masuri impotriva acestor persoane, nu stiu insa legislat
Puteti actiona in judecata persoana respectiva in pretentii,conf.art.998-1000 c.civ.pentru prejudicii aduse imaginii dvs.
Actiunea se timbreaza la valoarea pretentiilor emise si se dovedeste cu probe(acte,interogatoriu,martori,alte probe acceptate de lege)
Este legal?
1234_1234
Buna ziua!
In luna iulie a acestui an am fost agresata fizic cu urmari destul de grave,eu locuiesc intr-un oras mic iar aceasta intamplare s-a mediatizat,eu ... (vezi toată discuția)
Injurii
mihabingolina
Buna ziua!
As dori sa aflu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie: o colega de facultate ne-a adresat, mie si unei alte colege, injurii, la modul cel ... (vezi toată discuția)