avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu odihna

concediul de odihan cuvenit intr-un an calendaristic unui angajat se da proportional cu timpul lucrat in anul respectiv; daca angajatul a beneficiat de perioade de incapacitate de munca care s-au intins pe perioada de 4 luni , concediul de odihna cuvenit in acel an se diminueaza proportional cu nr. de zile corespunzatoare perioadei de concediu medical? ( temeiul legal). multumesc
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 11:44, 16 Decembrie 2010
Buna ziua
Codul muncii
Concediul de odihnă anual şi alte concedii ale salariaţilor

Art. 139. - (1) Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariaţilor.
(2) Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări.

Art. 140. - (1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
Concediul medical = incapacitate temporara de munca si nu reprezinta activitate prestata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare concediu de odihna proportional cu zilele nelucrate sorin_oprea sorin_oprea Am un coleg cu urmatoarea problema: in ultimii 2 ani a beneficiat de aprox. 10 luni de concediu medical (Oct2009-Iulie2010). Prin urmare la revenire avea pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna am drept la concediu de odihna pe anul in curs daca am inceput lucrul in luna mai 2010 (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ContSters146823 ContSters146823 Pentru o persoana incadrata cu timp partial de munca ( 4 ore/zi) durata concediului de odihna se reduce si ea la jumatate? (vezi toată discuția)