avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de maternitate

Sunt in concediu de maternitate cu fetita, insa am ramas iar insarcinata cu al 2lea copil. ideea este ca se va naste dupa ce voi termina concediul de maternitate. ce pot face? ma intorc la munca pt 1-2 luni?mentinonez ca societatea la care lucrez este in insolventa. sunt obliogati sa ma primeasca? voi primi indemnizatie ? in ce conditii?unde pot citi mai multe despre acest lucru?
Cel mai recent răspuns: raluka , utilizator 17:07, 17 Decembrie 2010
Daca vi se termina concediul pentru primul copil inainte sa se nasca al doilea, faceti cerere de revenire la locul de munca, iar daca firma este in insolventa, vi se va comunica oficial acest lucru si va va fi inaintata decizia de concediere. Dupa aceea puteti intra in somaj pana la nastere si din somaj, puteti face cerere de intrare in CCC pentru cel de-al doilea copil.
Legislatie: Legea 257/2008
Sarcina usoara
multumesc pt raspuns.exsita si posibilitatea sa intru in concediul inaintea nasterii?asta dupa ce fac cerere de intoarcere la serviciu. mentionez ca sefii sunt intelegatori si daca exista alta posibilitate, fara a ma da in somaj, ma vor ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate nono_tucy nono_tucy Buna.sunt in CCC1 care se termina in data de 14.01.2018 si am inscris copilul in cresa, urmand sa ma intorc la munca in 30.10.2017 pt a nu pierde locul la ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in concediul de crestere al copilului pana la 2 ani annynna2003 annynna2003 Am o fetita de 5 luni si sunt in concediul de crestere al copilului pana la doi ani. Ma intereseaza sa aflu daca in aceasta perioada raman insarcinata cum se ... (vezi toată discuția)
Referitor la preaviz concediere, somaj, concediu prenatal, postnatal, ingrijire copil ana77 ana77 Buna ziua, As vrea sa va expun problema pentru care am nevoie de un sfat juridic. Ma numesc Ana Maria I si lucrez de aproximativ 3 ani in cadrul unei ... (vezi toată discuția)