avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SUNT OBLIGATA SA PLATESC COMISIONUL IN CONDITIILE...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SUNT OBLIGATA SA PLATESC COMISIONUL IN CONDITIILE...

Am semnat un Antecontract de Vanzare-Cumparare a unui apartament prin intermediul unei agentii imobiliare (aceasta fiind terta parte la antecontract). In antecontract se specifica obligatiile vanzatorului si cumparatorului atat unul fata de celelalt cat si fata de agentie...plata comisionului. Nu se specifica nici o obligatie a agentiei si nu exista nici un contract de comision. Agentia nu a facut nimic in afara de prezentarea apartamentului....si asta ne costa 4.000 EURO, promitandu-ni-se la momentul semnarii consultanta si supravegherea finalizarii tranzactiei. Ceea ce nu s-a intamplat. Apartamentul nu avea la momentul semnarii antecontractului nici cadastru, nici intabulare si exista si uzufruct viajer (in antecontract existand o declaratie a vanzatorului cum ca apartamentul este liber de sarcini si nu exista vicii ascunse). Tot in antecontract se specifica momentul platii acestui comision...si anume la semnarea finala...dar cum agentia nu a mai dat niciun semn de viata de mai bine de o luna, nu detine aceasta informatie. Suntem obligati sa platim acest comision in conditiile de mai sus. Multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: truevio , utilizator 20:50, 17 Martie 2008
Daca este specificat in antecontract comisionul, iar tranzactia a fost finalizata, trebuie sa achitati comisionul.
Puteti sa refuzati plata comisionului total sau partial daca in antecontract sunt prevazuteclauze pentru agentie iar aceasta nu le-a indeplinit.
ca in orice contract partile au drepturi si obligatii. Plata comisionului catre agentie este conditionata de o serie de obligatii asumate de catre aceasta. De principiu, nerespectarea acestor obligatii va exonereaza de indeplinirea obligatiei corelative putand opune agentiei asa numita exceptie de neexecutare a contractului- exceptio non adiplendi contractum. Totusi nu o luati ca o solutie finala. Pentru a analiza toate efectele si implicatiile viitoare sfatul meu este sa consultati un avocat. Solutiile ce le vei obtine pe acest forum sunt generice si pur teoretice. Un jurist va da o concluzie buna in situatia in care cunoaste toate ipotezele si analizeaza toate probele unei sspete.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision contract de intermediere cu agentie imobiliara alexberi alexberi Buna ziua, Sunt cumparatorul unui apartamet si am probleme cu plata comisionului pentru un apartament vizionat prin intermediul unei agentii ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil catalin.ion catalin.ion Va rog sa ma ajutati cu o opinie. In urma cu o luna de zile am semnat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un imobil in calitate de vanzator. Acest ... (vezi toată discuția)
Care este data finalizarii unu contract de vanzare-cumparare cu rest de plata? alexberi alexberi Buna ziua, Am un Contract de Vanzare-Cumparare semnat pe 3 Aprilie 2009, avant stipulat un rest de plata la date de 23 Aprilie 2009. As vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)