avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere ajutor public judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere ajutor public judiciar

Buna ziua,
pentru acordarea scutirii de la taxa de timbru judiciar instanta verifica veridicitatea declaratiilor facute? Daca scutirea este acordata pe baza unei declararii pe propria raspundere ca nu obtine venituri se mai poate reveni asupra deciziei? Ulterior se mai fac verificari? Daca ulterior formularii cererii persoana obtine venituri care sunt consecintele?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:46, 24 Noiembrie 2012
conteaza sa nu obtina venituri in momentul solicitarii. va atasa la dosar si o adeverinta de la fisc
dreptul se stinge daca persoana isi imbunatateste starea materiala cat sa-i permita sa fata fata costurilor
Multumesc pentru rasouns. Dar daca persoana obtinea venituri si a facut doar o declaratie pe propria raspundere ca nu obtine venituri, fara a mai depune o adeverinta de la fisc si instanta i-a acrordat scutirea, ce se intampla daca se descopera acest lucru?
va avea de dat banii inapoi si va da socoteala pt fals in declaratii
Multumesc, dupa ce m-a dus atata timp prin tribunal cred ca de data asta il voi potoli.
trebuie sa aveti probe solide daca doriti sa faceti reclamatie cuiva

Alte discuții în legătură

Cerere de reexaminare ajutor public judiciar Nina1 Nina1 Buna seara, Poate o persoana sa beneficieze de ajutor public judiciar daca este asociat unic la societate comerciala tip SRL, are PFA, venit lunar 1.200lei ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru. reclamantul a dat o declarație falsa precum ... sorin33 sorin33 Taxa de timbru. Reclamantul a dat o declarație falsa precum ca el nu are venituri (el lucrând în străinătate),și a obținut ajutor judiciar iar acum ... (vezi toată discuția)
Esalonare taxa timbru pe 36 luni Cris1971 Cris1971 Buna ziua, va rog raspundeti-mi la urmatoarea intrebare: Se poate esalona taxa de timbru pentru mai mult de 24 luni? Eu stiam ca nu. Fostul meu sot, pt ca-si ... (vezi toată discuția)