avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Plati numerar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Plati numerar

va rog sa-mi spuneti referitor la incasarile si platile in numerar prin caseria societatii care este plafonul maxim pentru persoanele fizice sau juridice.#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 19:36, 18 Februarie 2009
Romy a scris:

Si totusi ce se intampla daca o factura de 15000 lei o achit cu numerar in 3-4 zile?:O


O platesti prin cont bancar.
Diferenta de 10000 ti se confisca si mai platesti o amenda. Stiu un caz practic in care s-a intamplat asta.
Pentru ca nu se poate fractiona la 3-4 zile plati in numerar . Tocmai asta spune legea. Se pot fractiona la 3-4 zile in numerar doar facturile mai mici de 5000.
De aceea zice legea ca se permite plata numerar numai a sumei de 5000, dif. de 10.000 prin banca.
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2008
irina petcu, utilizator
irina petcu a scris:

Diferenta de 10000 ti se confisca si mai platesti o amenda.


Irina nu se confisca vezi Og 15 / 1994 cu modificarile si completarile ulterioare
Peferitor la confiscari vezi prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale licite.
Irina partea cu confiscarea a existat candva...nu se mai aplica...se da doar amenda
incasarile de la clientii persoane fizice sunt nelimitate...dar atentie la soldul zilnic al casei sa nu depaseasca 50 mil lei vechi (cu exceptia banilor pt salarii timp de 3 zile de la data stabilita pentru ridicarea drepturilor salariale) .
Plati catre pers jur maxim 50 mil lei vechi, dar pt fact mai mari de 50 mil lei, achitati prin banca sau prin casa+banca (dif de la 50 mil si cat este valoarea fact). Sunt exceptii in ceea ce priveste magazinele cash@carry, furnizori pe care ii achitam cash pana la 100 mil lei vechi.

mai sunt si alte cateva mici discipline financiare...legate de acest subiect

Alte discuții în legătură

Ridicare numerar din casa administrator georgetag georgetag as dori sa stiu ce suma de bani (avans spre decontare) poate ridica ,intr-o zi,din casieria societatii, administratorul? suma este tot de 5000 ron, in ... (vezi toată discuția)
Mai multe plati cu chit pentru o factura ce nu depaseste 5000 ron komon komon Va rog sa-mi spuneti daca se pot face mai multe plati cu numerar cu chitanta la un furnizor pentru o factura care nu depaseste 5000 ron. Multumesc! (vezi toată discuția)
Stornarea unei facturi de prestari servicii ADELA STROE ADELA STROE am o factura de prestari servicii in val de 200 mil pe care vreau sa o stornez si sa fac mai multe facturi pana in 50 mil pe care sa le achit cu chitanta si nu ... (vezi toată discuția)