avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrarea in posesia donatiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrarea in posesia donatiei

In anul 1994 tatal meu ne-a donat copiilor averea sa. Astfel unei surori i-a donat in baza unui act de donatie 50 de ari de teren arabil.
Mie si unei surori ne-a donat in baza unui act de donatie cu intretinere 2 ha de teren, precum si 18 ari constand in curtea casei.
Casa parinteasca ne-a donat-o la toti trei.
Atat in timpul vietii cat si dupa anul 2000, an in care tata a decedat, folosinta exclusiva a celor doua hectare de pamant le-a avut numai sora mea. Acum are impresia ca totul i se cuvine ei.
Intrebare:
Care este modalitatea legala de a intra in posesia a ce mi se cuvine din cele 2 ha si cum o putem rezolva cu casa si terenul de 18 ari?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 17:13, 16 Decembrie 2010
daca dvs si sora aveti act de donatie cum de nu puteti sa intrati in posesia terenului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cu act de intretinere ANTONIE ANTONIE In anul 1994 tatal meu ne-a donat copiilor averea sa. Astfel unei surori i-a donat in baza unui act de donatie 50 de ari de teren arabil. Mie si unei surori ... (vezi toată discuția)
Se poate parcela un teren pe care exista o constructie apartinand la trei mostenitori? luminita59 luminita59 In urma succesiunii din anul 1991,dupa decesul tatalui meu, conform certificatului de mostenitor mi-a revenit 1/4 din casa si anexele gospodaresti si din cei 8 ... (vezi toată discuția)
Mostenire florisandu2003 florisandu2003 Sora mea a fost infiata de bunica pe linie paterna in anul 1987 , primind de la aceasta o magazie si 250 metri pamant langa casa. La decesul bunicii in 1989, ... (vezi toată discuția)