avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie cu act de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie cu act de intretinere

In anul 1994 tatal meu ne-a donat copiilor averea sa. Astfel unei surori i-a donat in baza unui act de donatie 50 de ari de teren arabil.
Mie si unei surori ne-a donat in baza aceluiasi act de donatie cu intretinere 2 ha de teren, precum si 18 ari constand in curtea casei.
Casa parinteasca ne-a donat-o la toti trei.
Atat in timpul vietii cat si dupa anul 2000, an in care tata a decedat, folosinta exclusiva a celor doua hectare de pamant le-a avut numai sora mea. Acum are impresia ca totul i se cuvine ei.
Intrebare:
Care este modalitatea legala de a ne separa si a lua fiecare partea ce i se cuvine? Care sunt pasii de urmat pentru a individualiza fiecare parte? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 17:56, 23 Decembrie 2010
Buna ziua !
Va sfatuiesc sa deschideti succesiunea dupa tata printr- o actiune in instanta .
Cu stima !
Multumesc!
La un notar se poate?
se poate si la notar. Conteaza sa va intelegeti. Daca nu ajungeti la un acord, va trebui sa apelati la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in posesia donatiei ANTONIE ANTONIE In anul 1994 tatal meu ne-a donat copiilor averea sa. Astfel unei surori i-a donat in baza unui act de donatie 50 de ari de teren arabil. Mie si unei surori ... (vezi toată discuția)
Atacare donatie cana cana buna ziua! am donat partea mea de mostenire , casa si teren fratelui meu, in schimbul unui teren arabil 2.5 ha , fratele nu mai este deacord cu schimbul, si ... (vezi toată discuția)
Mostenire florisandu2003 florisandu2003 Sora mea a fost infiata de bunica pe linie paterna in anul 1987 , primind de la aceasta o magazie si 250 metri pamant langa casa. La decesul bunicii in 1989, ... (vezi toată discuția)