avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce obligatii are societatea la reintegrare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce obligatii are societatea la reintegrare?

buna ziua!
am urmatoarea speta:un salariat castiga un litigiu de munca cu societatea.instanta dispune reintegrarea in baza art.78 Cm,plata drepturilor salariale actualizate indexate si majorate,pana la reintegrarea efectiva si cheltuieli de judecata.Angajatul(fostul)depune cerere la societate pentru executarea dispozitivului sentintei folosindu-se de art.277 Cm.
Dupa multe discutii societatea ii restituie salariile pana la data depunerii cererii,dar refuza reintegrarea pe postul avut anterior conform hotararii si ii ofera un alt loc de munca pe aceeasi functie in alta localitate destul de departe dar cu acelasi salariu.
Societatea spune (verbal)ca nu mai are posturi libere la fostul sediu ,postul salariatului fiind desfiintat. Mai mult societatea in cauza nu ii trimite nici o adresa sa se prezinte la reintegrare.
intrebare 1. ce poate face salariatul in acest caz?
.multumesc!
Cel mai recent răspuns: soficoco , utilizator 16:43, 16 Decembrie 2010
plingere penala ptr nerespectarea dispozitiilor sentintei. firma va trebui sa faca dovada ca respectivul post s-a desfiintat in mod real.
Va multumesc pentru raspuns.Societatea nu trebuie sa emita o decizie de reintegrare? si sa o aduca la cunostinta salariatului?daca in aceasta decizie (care momentan nu exista) se comunica salariatului ca locul de munca este altul decat cel inscris in c.i.m,decizia se poate contesta?
inca o nelamurire.
daca salariatul,refuza noul loc de munca,(si pe buna dreptate),se poate considera refuz la reintegrare?
multumesc pentru rabdare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegarea refuzata Instantlife Instantlife Buna ziua, Iata o problema des intalnita: -se emite decizia de concediere unui angajat cf. 65 CM - angajatul o contesta si castiga in fond. - la cateva ... (vezi toată discuția)
Neexecutarea unei o executare u unei hotarari irevocabile - litigiu de munca devly devly Va rog ajutati-ma . ce ar trebui sau cum ar trebui sa procedez daca am facut cerere de executare ( confirmare de primire ) catre firma , a trecut termenul de ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila privind suspendarea executarii deciziei de incetare a raporturilor de serviciu camey024 camey024 ma confrunt cu punerea in aplicare a unei sentinte civile privind suspendarea deciziei de incetare a raporturilor de serviciu a unui angajat. Fostul angajat ... (vezi toată discuția)