avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi banesti cistigate in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi banesti cistigate in instanta

cum se trateaza din punct de vedere contabil, fiscal si juridic drepturile banesti pe care societatea este obligata de instanta sa plateasca sume reprezentind ajutoare materiale prevazute in contractul colectiv de munca, dar care nu au fost acordate pe trei ani in urma. Sumele trebuie achitate atit fostilor salariati( nu mai au contract de munca la data solutionarii in instanta) cit si actualilor salariati.
se acorda ca despagubire suma bruta sau se impoziteaza si se retin contributiile obligatorii ( ajutorul se acorda din fond salarii)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 17 Decembrie 2010
Ce reprezinta aceste sume pentru care instanta l-a obligat pe angajator sa le plateasca?
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
sumele reprezinta prime ocazionale acordate prin ccm din fondurile angajatorului.
Aceste sume sunt impozabile ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar mediu pe unitate pt. nastere ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se impoziteaza si se retin toate cotizatiile la salarul mediu pe unitate pt. nastrea copilului ( conform art. 51, litera ... (vezi toată discuția)
Despre salariul compensator(disponibilizare) corina.trandafir corina.trandafir 1.Salariul compensator este obligatoriu sa fie trecut in statul de plata(rubrica alte drepturi)? Se impoziteaza la fel ca un salariu normal?se platesc din el ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate pentru nastere copil dana.1610 dana.1610 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti, am nascut in 2007 luna noiembrie si am primit in urma cererii mele in 2009 un salariu mediu pe ... (vezi toată discuția)