avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare neplatite - patron nesimtit din cale ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare neplatite - patron nesimtit din cale afara

lucrez la o firma din iulie 2005. am prevazut in contract timp de lucru 8h/zi. pe langa astea 8 ore am lucrat si cate 2 sambete, evident neplatite. din septembrie 2007 am fost nevoit sa lucrez cate 10-11 ore zilnic si toate sambetele din luna la fel, neplatite. pe 12.03.08 mi-am depus demisia la sediul firmei, unde mi-a fost refuzata inregistrarea chiar de catre patroana, pe motivul ca trebuie apobate de patron. i-am zis ca e oblicat sa o accepte si ca dupa 15 zile plec. intrebarea e cum fac sa-mi recuperez banii pe sutele de ore lucrate? am facut si o sesizare la ITM dar nu prea am mare incredere in ei? il pot actiona in justitie si solicita eventuale daune? mi-au fost incalcate abuziv foarte multe drepturi si cand i-am carut banii pe ore m-a injurat ca la usa cortului
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:58, 1 Aprilie 2008
vad ca ei nu se spetesc sa-mi faca inventar. pe 27 imi expira preavizul sau daca imi depun demisia din nou, fara previz si reusesc sa o inregistrez, cum ma descarc de gestiune? ca trebuie sa ma descarc in vreun fel. sau le inchid magazinul, pt ca toate cheile sunt la mine si pana nu imi fac inventarul, nu il deschid, pt ca nu sunt dispusi sa-l tina inchis cateva zile.
preavizul a expirat, inventar nu mi-au facut si nici nu se inghsuie sa-mi faca. intre timp am primit raspunsul oficial de la itm, care mai mult mi-au facut rau. i-am sunat sa-mi dea explicatii si m-au sfatuit sa-l actionez in instanta. ce trebuie sa fac pentru a-l actiona in instanta si ce riscuri presupune asta? sunt sanse sa pierd procesul il conditile in care prezint dovezile (reale) enumerate mai sus? cat m-ar costa un astfel de proces? :-/
Pentru a actiona in instanta trebuie sa faci o cerere pe care o depui la Tribunalul in a carei raza teritoriala domiciliezi.
Litigiile de munca sunt scutite de taxa de timbru si de timbru judiciar, te va costa doar onorariul avocatului in cazul in care apelezi la ajutorul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constrangerea semnarii demisiei prin santaj,refuzul angajatorului de a achita lichidarea si de a restitui garantia,invocand false prejudicii Corina G. Corina G. de Buna ziua.Numele meu este Corina si as dori sa ma lumineze cineva daca are mai multe cunostinte decat mine,in ceea ce priveste speta ce urmeaza sa o ... (vezi toată discuția)
Inventar dupa demisie ...particip si eu ? dany_nro dany_nro ma scuzati ca sunt asa insistenta dar am nevoie de ajutor 1...am dat demisia cu art 79(8 ). sunt vanzatoare la un sc si inventarele se fac 1 la 3 luni ultimul ... (vezi toată discuția)
Informare despre demisie olimpiuta olimpiuta buna ziua.am lucrat pana ieri la o societate comerciala.am avut 2 contracte de munca unu deluni pana vineri de 8 ore si unu pe sambata de 5 ore cu 2 functii ... (vezi toată discuția)