avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare imobil

cine are dreptul sa solicite si in ce conditii sa vada un contract de vanzare cumparare imobil,ulterior incheierii acestuia la notar?este notarul obligat sa divulge date privind tranzactia?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 18:33, 16 Decembrie 2010
Buna seara !
Daca este vorba de savarsirea unei fapte ilicite in legatura cu incheierea contractului e...una , daca nu ... e alta ... in ce situatie ne aflam ?
nu e ilicita.nu vreau sa afle neamurile.este o limita inferoara sau superioara de varsta cand ca vanzator poti sa soliciti clauza de habitatie viagera?sau clauza de intretinere?
...in principiu doar partile...insa si orice persoana care justifica un interes legitim cu privire la acel contract...finantele publice in legatura cu calculul taxelor pot sa-l verifice...cf-ul cu prilejul intabularii solicita un exemplar...primaria unde este inregistrat bunul primeste un contract pt stabilirea platii impozitului...deci desi in teorie notarul este tinut de secretul actului in practica acest contract devine public prin mijloacele expuse si mai ales prin serviciul de cf care elibereaza copii din arhiva sa...in franta pt a se respecta secretul actului institutiile la care m-am referit primesc doar un extras de pe act cu strict informatiile legate de datele de identificare ale bunului...
multumesc.in legatura cu varsta?
ce conditii tb respectate pt ca un contract v/c imobil cu clauza de habitatie viagera sa nu poata fi atacat?cele doua parti nu sunt rude.

Alte discuții în legătură

Cum se poate inlatura o clauza dintr-un act de vanzare-cumparare? cioaca_cc cioaca_cc Parintii mi-au facut un contract de vanzare/cumparare pt un imobil de locuit + teren aferent. Contractul a fost incheiat cu doua clauze: - prima a ... (vezi toată discuția)
Testament/contract vanzare cumparare/donatie? claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Ingrijesc o femeie in varsta care doreste sa imi lase locuinta. Mentionez ca are nepoti din partea surorii. Va rog sa imi spuneti ce act trebuie ... (vezi toată discuția)