avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima Craciun neacordata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima Craciun neacordata

Buna seara,

Datele problemei sunt urmatoarele:
-astazi s-a platit prima de Craciun( conform ccm-ului societatii la care lucrez nu se acorda prima in cazul suspendarii CIM)
-din 13.12 am intrat in co de sarcina si lehuzie
-in luna noiembrie am avut 21 de zile de co medical obisnuit.
Intrebarea mea este: se considera cele doua date ale problemei motiv de neacordare a primei, cum sa interpretez enuntul conform caruia''nu se acorda prima de Craciun in cazul CIM suspendat''.Suspendat de cand pana cand sau cate zile suspendat intr-o luna ca sa nu ma incadrez?
Este interpretabil, asa ca va rog sa ma ajutati cu o ''interpretare'' pt a stii cum sa pun problema la serviciul personal.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 17 Decembrie 2010
"Interpretare":
Nu se acorda celor care sunt suspendati la data acestei sarbatori, indiferent ca si-au suspendat raportul de munca cu o luna, o saptamana sau o zi inainte de aceasta.
Cred ca trebuie interpretat in sensul ca se raporteaza la data platii primei de Craciun ... altfel spus, daca la data platii primei de Craciun c.i.m. este suspendat atunci salariatul respectiv nu va beneficia de aceasta prima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim mai este in vigoare daca am intrat in ccc? pielucian pielucian salut. am o intrebare: cim mai este in vigoare daca am intrat in ccc? pentru ca intr-un articol din ccm pe companie prima de craciun se plateste odata cu ... (vezi toată discuția)
Concediu ardaco ardaco daca un salariat a avut in cursul unui an concediu medical 90 zile , cat concediu de odihna mai are dreptul ? ( in mod normal ar fi avut 21 zile ) (vezi toată discuția)
Prima de craciun pt femeile insarcinate? Miluca Boldan Miluca Boldan Buna ziua, Am si eu o mica intrebare, daca sunt insarcinata, am dreptul sa primesc prima de Craciun? Multumesc. (vezi toată discuția)