Sunt un functionar public cu regim special la un penitenciar din tara. Anul trecut am avut concediul in perioada de Pasti. Cerand cele doua zile in plus corespunzatoare celor doua zile de Pasti directorul unitatii mi-a dat raspuns negativ invocand hg 1946/2004. Va intreb, in acest caz nu sunt aplicabile disp art 1 al 2 din codul muncii precum si disp art.140 al 2 din acelas cod al muncii? Daca nu, va rog sa-mi spuneti in temeiul carei legi sau alt asemenea act nu mi se dau cele 2 zile. Va multumesc.
Intr-adevar functionarii publici detin un statut aparte, in cazul de fata in materia concediilor vi se aplica asa cum v-a fost mentionata "Hotărâre nr. 1946/2004 privind condiţiile în baza cărora funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare are dreptul la concedii de odihnă, concedii de studii, învoiri plătite şi concedii fără plată, bilete de odihnă, tratament şi recuperare" care nu specifica zile suplimentare de concediu pentru sarbatoarea de paste, de altfel pentru sarbatori in general.
Consider ca raspunsul a fost corect, dumneavoastra nu beneficiati de acele zile suplimentare.