avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale punct de lcuru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

punct de lcuru

Buna seara,,
Ma numesc, Mircea, si am o firma mica de tipar digital, si am sediul social in apartament, de ceva timp am activat codurile caen pentru activitatile de tiparire. Mi-am cumparat 2 masini de tipar digital, si le -am in apartament, cu ele pot face productie, dar nu productie mare, doar tiraje mici, este un fel de activitate de birou, problema este ca nu am punct de lucru, si as dori sa imi deschis un punct de lucru in apartament, si nu stiu exact ce acte imi trebuie, si ce trebuie sa fac, ca sa nu am probleme cu vecinii. Masinile nu fac zgomot, decat daca este cu ele in camera, daca esti inn afara camerei nu se aude nimik, problema este ca fac uni vecini gura ca ma vad cu cutiile de hartie intrand/iesind, si de aici ma gandesc ca mi-ar face probleme.
As dori un sfat ce sa fac ce acte mi-ar trebui si care ar fi costurile,

Va multumesc,
Mircea
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:54, 17 Decembrie 2010
De regula, infiintarea unui punct de lucru se poate face in acelasi timp cu infiintarea firmei, asa ca poate cine v-a infiintat firma, a mentionat ca punct de lucru chiar sediul social.
Solicitati un certificat constatator de la ORC, poate scapati mai usor.
Altfel, pentru inregistrarea acestui punct de lucru la Registrul Comertului vor fi necesare:

-actul de proprietate asupra spatiului (contract de vanzare-cumparare, certificat de mostenitor, contract de donatie, etc) – in copie;
-contractul de inchiriere sau de comodat;
-Decizia asociatului unic sau Hotararea A.G.A.;
-Declaratia model 2
Daca locuiti la bloc, va mai trebuie si avizul vecinilor lomitrofi, plus la final avizul presedintelui asociatiei.
Infiintarea punctului de lucru nu necesita actualizarea actului constitutiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! gabitza1980 gabitza1980 am o societate cu sediul in ilfov,maine merg la registru comertului pentru infiinatare de punct de lucru in bucuresti(restaurant).astazi am achizitionat casa ... (vezi toată discuția)
Probleme din cauza vecinilor la stabilirea sediului vasro vasro Doresc sa infiintez o firma intr-un apartament de bloc, dar nu pot obtine avizul vecinilor directi, desi il am pe cel al asociatiei de locatari. Ce se poate ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma marinb marinb Buna ziua! Doresc sa-mi infiintez o firma si vreau sa va intreb daca sediul social poate fi in Bucuresti, iar punctul de lucru intr-un sat din judetul ... (vezi toată discuția)