avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract si recuperare avans platit
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract si recuperare avans platit

Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati. Astazi am fost "racolata" la metrou la Romana de catre o fata care lucra pentru o agentie de modele din apropiere. In stilul lor caracteristic, ca nu dureaza mai mult de 1 minut, ca este copilul superb ( subiectul era fetita mea de 4 ani ), sa o insotesc la sediul agentiei care este la 2 pasi. Am facut-o, nu stiu de ce? Acolo o alta fata ne prezinta firma lor, ne completeaza un formular de inscriere in agentia lor, inscriere ce costa 60 lei. Apoi sub pretextul ca este un copil deosebit ne roaga daca mai putem sta 2 minute cu directoarea lor de promovare, aici din nou frazele cu ce cunoscuta este agentia lor si cu tot felul de nume mari ca si clienti, ne propune 2 variante de contact pentru promovare intensiva si tot felul de cursuri si o sedinta foto profesionala. O varianta de contract era pe 1 an si costa 200 euro si cealalta varianta 250 euro pentru 2 ani si un catalog de fotografii profesionale. M-a ametit cu realizarile lor, si am ales varianta pe 2 ani de 250 euro, din care am platit 200 RON avans, pe langa cei 60 ron taxa de inscriere in agentie, restul urmand a fi platit pana marti. Cand am ajuns acasa am vrut sa verific pe net aceasta agentie, si am gasit numai comentarii negative.
Acum , cand imi dau seama ce naiva am putut fi, sa dau banii asa aiurea, nu stiu cum sa fac sa reziliez acest contract si sa-mi recuperez macar cei 200 ron avans pentru catalogul profesional. In contract se specifica, ca suma de 250 euro o reprezinta valoarea albumului profesional de fotografii ( 15 foto ).
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 00:20, 17 Decembrie 2010
In prezent nu puteti rezilia contractul decat daca va intelegeti amiabil cu firma respectiva. Nu aveti nici un motiv concret pt reziliere, decat feed-back-ul negativ de pe internet, ceea ce nu constituie proba in instanta.
Dumneavoastră nu ați citit contractul acela înainte să-l semnați? Ar fi trebuit să o faceți, acolo probabil sunt menționate clauzele contractuale. Pe de altă parte ce înseamnă promovare intensivă?:( copilașul acela are 4 ani, la ce program de ”lucru” va fi supus?:O Poate ar trebui să vă preocupe mai mult acest aspect decât recuperarea banilor. Trebuia să vă interesați înainte de celebritatea agenției.
Îmi cer scuze pentru nota agresivă a răspunsului dar când vine vorba de copii....:sorry:
Dacă nu vă lămuriți cu privire la condițiile contractuale consultați un avocat căruia să-i puneți la dispoziție și contractul.
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2010
sd2010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatorie agentie de publicitate miky05 miky05 Buna ziua! Mama mea a fost abordata azi in zona Lujerului de o domnisoara care s-a prezentat ca fiind de la o firma de publicitate ce ii ofera posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Pot rezilia un contract la 1 zi dupa ce l-am incheiat? anonima30 anonima30 buna, am si eu o intrebare, am incheiat ieri un contract cu o agentie de modeling, agentia urmeaza sa-mi faca un album foto pe care sa il promoveze si sa ma ... (vezi toată discuția)
Bună seara! acum aproximativ o lună, mă aflam împreună cu ... ZulluAly ZulluAly Bună seara! Acum aproximativ o lună, mă aflam împreună cu fratele în vârstă de 12 ani, în pasajul de la Obor unde am fost abordată de către o ... (vezi toată discuția)