avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... litigiu teren
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

litigiu teren

Buna dimineata!
Sunt in proces penal cu M. acesta este tert untr-un lant de 3 vanzari ce au la baza un ctr. v/c constat nul de 3 instante (exista hot. jud. def. si irevocabila)-vanzarile au fost posibile datorita unei erori OCPI (am cerut si rectificare carte funciara). Va rog sa-mi spuneti acest M-tert care sustine ca este cumparator de buna credinta si cand a fost audiat de instanta a spus numai minciuni legate de detinearea si intrarea efectiva (in fizic) in posesia terenului - afirmatii care sunt contrazise de acte aflate la dosar. Acesta,M poate fi cumparator de buna credinta asa sustine ca nu a conoscut situatia litigioasa a terenului. Minciuna spusa in fata instantei si dovedita cu acte nu se pedepseste, nu inseamna ca ascunde reaua credinta??!!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:26, 18 Decembrie 2010
Stiti cum se spune in drept, buna credinta se prezuma( se presupune), iar cel care alege reaua credinta trebuie sa o dovedeasca.
Sigur ca exista infractiuni precum falsul in declaratii , care aduc atingere actului de justitie , insa intr-un litigiu de natura civila unde obiectul judecatii pare a fi nulitatea unui act de vc si deci desfiintarea lui si de asmenea a actelor subsecvente(ulteruioare) incheiate, trebuie constatata reaua credinta care nu este infractiune, ci doiar o sanctiune pentru cumparatorul de reacredinta.
Daca procesul se mai afla pe rolul instantei,formulati plangere penala impotriva martorilor oentru comiterea infractiunii de marturie mincinoasa,cu conditia sa puteti dovedi infractiunea.
In acest caz procesul civil,va fi suspendat pana la terminarea cercetarilor penale,conform art.244 pct.2 c.pr.civ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere teren . AUREL .M AUREL .M Bună ziua . La începutul anului am cumpărat un teren intravilan de 871 mp lipit de curtea mea. ,un vecin si-a vîndut casa cu teren cu tot,noul propietar ... (vezi toată discuția)
Fratele meu a dezbatut mostenirea fara mine, ce pot face? (urgent !!!) cristina_F20 cristina_F20 Buna ziua. Am o foarte mare pb. Am un frate, care a dezbatut mostenirea, adica apartamentul parintilor ( decedati) si la notar nu m-a declarat si pe mine. A ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren Liulica Gina Liulica Gina Buna dimineata! Rog un sfat ! Pentru un teren s-au facut 3 vânzări succesive. Eu sunt prima vanzare V1. Am făcut plângere penală, a început proces penal ... (vezi toată discuția)