crisadi a scris:
...acele locuri nu sunt parcari deci nimeni nu plateste pentru ele. chiar imi spun sa-mi desfiintez si gradina ingradita ca sa-mi fac si eu loc de parcare.
Spatiul din jurul blocului (trotuare, spatii verzi, platouri, esplanade...), este proprietate publica, asa cum s-a aratat mai sus. Apartine proprietarilor doar o banda de 80 centimetri pe langa zidul blocului.
Asa cum spatiu unde parcheaza masinile vecinii dumneavoastra apartine domeniului public, tot asa si gradina (care spuneti ca ar fi a dv) apartine domeniului public. Am subliniat exprimarea dv din care deducem ca acesata gradina considerati ca va apartine. Aveti acte de proprietate pe aceasta gradina!?
Daca nu aveti acte de proprietate inseamna ca toti vecinii se pot folosi de aceasta gradina.
Parcati si dumneavoastra unde vreti, unde apucati, iar vecinii nu au ce sa va faca, sau discutati cu vecinii si cu cei de la primarie si amenajati si acea gradina ca loc de parcare pe care o puteti folosi impreuna cu alti vecini. Dar mergand la Primarie s-ar putea sa le vina ideea de a va pune sa licitati pentru un loc de parcare care exista deja sau pe locul actualei gradini.
Discutati cu vecinii si poate gasiti solutia sau apelati la Primarie cu riscul de a plati locul de parcare atat dv cat si vecinii.