avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati cu cateva sfaturi . In urma cu 2 luni si jumatate , s-a termitat divortul dintre mine si fostul meu sot , iar hotararea nu am primit-o nici acum acasa.Ce pot face ,pentru a o primi mai repede,deoarece de 3 luni am sistata si plata alocatiei de stat , din cauza numelui .
In solutionare scrie ca minorii x si y imi revin mie spre crestere si obliga paratul la pensiei alimentare de la momentul hotararii divortului.Eu am cerut sa se plateasca de la data de cand am depus cererea de divort , asta fiind in septembrie anul trecut.El din luna mai al acestui an s-a mutat cu altcineva , si nu a mai dat nici un ban copiilor , eu fiind cea care a platit totul pentru ei , ajutata de familia mea.Ce pot face pentru a-l face sa plateasca si din urma, asa cum este normal.In cazul neplatei pensiei alimentare ce se poate face ?
Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:51, 17 Decembrie 2010
Daca in hotarare scrie ca trebuie sa plateasca de la data pronuntarii, nu aveti cum sa il obligati sa plateasca din urma. Puteti in schimb sa faceti o cerere la instanta prin care sa solicitati infiintarea popririi asupra veniturilor sale.
Buna ziua ,

Probabil ca veti mai avea de asteptat pana sa primiti acasa redactarea sentintei de divort. Ce puteti face pentru a grabi un pic lucrurile , sa mergeti la judecatoria la care ati avut infatisarile si sa redactati o cerere prin care sa solicitati urgentarea redactarii sentintei data in dosarul de divort. Ce sanse sunt ca acest lucru sa se si intample , sincer nu va pot raspunde. Paratul, tatal copiilor va fi obligat la plata din urma a pensiei alimentare , respectiv de la momentul la care instanta s-a pronuntat asupra divortului si nu de la momentul in care dvs veti primi redactarea acesteia acasa. Daca nu va dori sa faca plata pensiei puteti sa actionati in instanta pentru abandon de familie. O zi buna va doresc si Sarbatori fericite !
SIMPLU, PLANGERE PENALA SI O SA VEDETI CA VA PLATESTE URGENT.
Trimiteti o cerere catre instanta,prin care solicitati urgentarea redacatarii sentintei,aratand motivele invocate de dvs in aceasta postare.
Asteptati ca sentinta sa ramana defintiva si irevocabila,apopi investita cu formula executorie,o puteti inainta unui executor judecatoresc, cu o cerere de executare pentru a primi sumele datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Popescu100 Popescu100 Am fost casatorita iar in urma casatoriei a rezultat un copil, la procesul de divort care s-a incheiat prin acord in data de 30.04.2018, fostul sot a fost de ... (vezi toată discuția)
Divort si plata pensiei alimentare melinaR melinaR buna seara am si eu o intrbare daca sotia nu poate ajunge la divort si acesta se desface fara ca ea sa fie deacord instanta din a doua infatisare acorda ... (vezi toată discuția)
Redactare hotarare judecatoreasca raza_de_soare_divin raza_de_soare_divin Buna seara... va rog sa ma indrumati ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie... In data de 17.11.2011 am primit urmatorul raspuns intr-un proces de ... (vezi toată discuția)