avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si plata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si plata pensiei alimentare

buna seara am si eu o intrbare daca sotia nu poate ajunge la divort si acesta se desface fara ca ea sa fie deacord instanta din a doua infatisare acorda divortul sotului si incredintarea minorului si pe sotie o pune sa plateasca si o pensie alimentara din data care s-a bagat actiunea de divort sotia neavind serviciu si nici un venit si pe deasupra mai are si un handicap din nastere.Cu termen de apel in 30 zile de la comunicare ce poate face pentru ca pina in prezent nu a primit nimic de la judecatorie si deja termenul a trecut.Nu stie ce sa faca pentru ca instanta ia incredintat copilul sotului si date de vizita sau partaj ceva nu s-a discutat nimic au o casnicie de 8 ani .
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:24, 22 Noiembrie 2011
Termenul de apel curg in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii. Mergeti la Judecatorie si interesati-va daca hotararea a fost redactata, comunicata si unde. Daca nu, steptati sa o primit acasa si promovati apel impotriva sentintei civile.
Inteleg ca parata nu s-a prezentat la divort si actiunea reclamantului a fost admisa.
Hotararea de divort se redacteaza in 30 de zile de la data pronuntarii si ulterior se comunica partilor, iar de la data comunicarii va curge termenul de apel care este de 30 de zile de la comunicare.
Sa verifice la arhiva instantei daca hotararea a fost redactata, iar daca nu a fost redactata, sa formuleze o cerere de urgentare a redactarii hotararii.
In situatia declararii unui apel , nu vad ce anume s-ar putea schimba in hotararea pronuntata, in conditiile in care parata nu si-a formulat o aparare, nu s-a prezentat si nici nu a formulat vreo cerere- reconventionala pe calea careia sa solicite ceva...
In privinta programului de vizita, instanta nu poate stabili un astfel de program in conditiile in care el nu a fost solicitat de parata, insa el poate fi solicitat pe cale separata pe calea unei alte actiuni.
Partajul de bunuri va face obiectul unei alte actiuni in conditiile in care una dintre parti o va promova.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs iulik800 iulik800 Buna ziua tuturor,in urma unei hotarari cu incredintare minor catre mama,tatal poate face recurs in timp de 30 de zile,tin sa precizez ca el nu sa prezentat la ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor vyca2007 vyca2007 la data de 31.03.2010 s-a desfacut casatoria cu sotia mea,fetita noastra fiind incredintata ei,iar mie acordindu-mi program de vizita,lucru pe care eu l-am ... (vezi toată discuția)
Apel divort adinutza.2008 adinutza.2008 Reclamantul (sot) a introdus o actiune avand ca obiect \"divort cu minori\". Parata a omis sa solicite in cererea reconventionala si desfacerea casatoriei, ... (vezi toată discuția)