avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minor

la data de 31.03.2010 s-a desfacut casatoria cu sotia mea,fetita noastra fiind incredintata ei,iar mie acordindu-mi program de vizita,lucru pe care eu l-am cerut in instanta,cu posibilitatea luarii acesteia la domiciliul meu(,fetita avind virsta de 4ani)
de doua ori pe luna ,la srbatori, si in vacante.Ulterior fosta sotie a facut CONTESTATIE impotriva acestei sentinte, ptr nelegalitate si netemeinicie,invocind ca nu este de acord cu luarea fetitei la domiciliul meu,invocind ca a-si surmena copilul.Mentionez ca eu nu m-am prezentat la acest ultim proces.Ulterior am primit COMUNICAREA acasa,ca mi s-a anulat dreptul de vizita(de al lua la domiciliul meu) si surprinzator ma obliga la plata sumei de 1209 in baza art. 274.
intrebarea mea este :..de ce sunt obligat sa platesc aceasta suma din moment ce legea imi dadea dreptul de vizita?...daca ea contesta hotaririle aducind martori mincinosii cind doreste ia eu trebuie sa platesc??
Ce ma sfatuiti sa fac? ...sa contest aceasta hotarire fiind in termen, si sa deschid iar actiune? intrucit ea NU imi permite nici la domiciliul ei sa vizitez fetita.

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:17, 20 Februarie 2011
Trebuie sa deschideti actiune pentru stabilire program vizitare, nu mai conteaza in ziua de azi ce fel de martori sunt daca sustin cauza.
Ati fost obligat la acea suma, reprezentand cheltuieli de judecata.
Puteti introduce cerere de stabilirea a programului de vizita, specificul hotararilor in materia dreptului familiei fiind acela ca se pot introduce periodic cereri, cu privire la programul de vizita, la incredintarea minorilor, la cuantumul pesiei de intretinere. Asadar o victorie in acest sens are caracter temporar, in functie de atitudinea celuilalt parinte.
Inteleg de la dvs. urmatoarele:
-impotriva sentintei instantei de fond avand ca obiect divort in cadrul caruia s-a solutionat si cererea dvs. reconventionala ( daca ati fost parat) privind vizitarea minorului a fost atacata cu apel de catre sotia dvs.,
-in apel, nu v-ati prezentat ( nu -mi explic de ce , pentru ca ati facut o mare greseala si iata rezulaltul lipsei apararii fata de apelul formulat) si a fost admis apelul sotiei dvs. si restrans dreptul dvs. de vizita, respectiv acela de a lua minorul in domiciliul dvs.
- dupa apel, urmeaza recursul, prin urmare daca ati primit hotararea si mai sunteti in termen ( 30 de zile de la comunicare,) formulati recurs impotriva hotararii din apel, pentru ca in sens contrar nedeclararea caii de atac echivaleaza cu o achiesare, o acceptare a hotararii pronuntate.
Doar in situatia in care in recurs va fi mentinuta hotararea pronuntata in apel, puteti ulterior sa solicitati pe calea unei actiuni separate modificarea programului de vizita stabilit initial.
Acele cheltuieili le suportati dat fiind faptul ca sotiei dvs. i-a fost admis apelul declarat impotriva instantei de fond.
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile tatalui la separare ady_29 ady_29 Buna seara, Am problema cu care ma confrunt de cateva saptamani. Daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator. Ma numesc Ionel, am 35 ani, sunt casatorit de 10 ... (vezi toată discuția)
Pot locui cu copilul in alta tara? alyadavid alyadavid In urma cu 1 an, am nascut o fetita, fara a fi casatorita, recunoscuta de tatal ei la nastere. In primele 2 luni, acesta o vizita de cateva ori pe saptamana, ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori uca_mariuca uca_mariuca Am divortat n decembrie anu trecut, am un copil minor care mi a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si deocamdata locuiesc la mama mea cu care nu ... (vezi toată discuția)