avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru CCC?

Am o intrebare care se refera la sotia mea.Ea a incheiat contractul de munca in iulie 2010 fara somaj, nu au vrut sa-i dea, momentan, decembrie 2010, nu a gasit de munca, nu are niciun venit, nimic, in acest timp a ramas insarcinata, exista vreo posibilitate la vara in iulie sa obtina indemnizatia de crestere copil?Putem sa platim darile cartii de munca, pe persoana fizica? Va rog foarte mult, astespt un raspuns concis.
Cel mai recent răspuns: tr3s , utilizator 12:36, 19 Decembrie 2010
Trebuie sa aiba realizate in ultimul an anterior datei nasterii copilului , timp de 12 luni, realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC.

Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de plata contributiilor catre stat.
Cu ce articol din Codul muncii i-a fost incetat contractul individual de munca (CIM)? Uitati-va in decizia de incetare a CIM.
Cartea de munca a fost incheiata cu articolul 55 litera b din codul muncii.
tr3s a scris:

Cartea de munca a fost incheiata cu articolul 55 litera b din codul muncii.


Nu are nicio tangenta temeiul de drep al incetarii c.i.m. cu acordarea indemnizatiei pentru CCC ... daca raportul de munca ar fi incetat din motive neimputabile salariatului, atunci acesta ar fi putut intra in somaj si din somaj in CCC.
Scopul intrebarii mele a fost de a vedea daca are macar posibilitatea de a lua indemnizatie de somaj deoarece de indemnizatie de CCC nu poate beneficia.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului dupa somaj cuchio cuchio daca urmeaza sa fiu somer si in perioada somajului o sa raman gravida ,. am dreptul la indemnizatie si cum se calculeaza aceasta ? multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil oanatatuta oanatatuta Buna ziua,as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatie crestere copil daca lucrez in invatamant pe perioada determinata .de exemplu:lucrez de la 15.09.2013 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului Elena Caldararu Elena Caldararu Buna ziua!Situatia mea este urmatoarea am lucrat cu carte de muca 3 luni di sept 2009 pana in ian 2010 la o firma apoi din sept 2010 pana in iunie 2011 la alta ... (vezi toată discuția)