Buna ziua,
din 1 octombrie 2010 s-a inchis centrala termica de care apartine asociatia de proprietari. Nu mai avem nici incalzire nici apa calda. Din aceasta cauza bineinteles ca s-au micsorat cheltuielile cu intretinerea. Intrebarea mea: am dreptul sa solicit restituirea partiala a fondului de rulment?
Conform legii se stabileste marimea fondului de rulment in functie de cotele, cheltuielile de anul trecut (luna cea mai costisitoare) majorate cu rata inflatiei. Asa ca la fiecare inceput de an se afiseaza eventualele dferente de plata.
Pentru a vi se se restitui banii din fondul de rulment faceti o cerere catre presedinte si, atunci cand se va stabili fondul de rulment conform cotelor din 2010 (poate in ianuarie sau februarie 2011) vi se restituie diferenta.
Dl. Adriantot cam multe tromboane. Legea spune clar, vezi Art.24 al.4 din H.G. nr.1588/2007, fondul de rulment se restitue partial daca C.E. constata ca chelltuielile lunare au scazut. Cu asta basta.
Se mai supara unii... Adevarul este ca din ce in ce in mai multe as. prop. se petrece acest fenomen, asa ca ar fi bine ca in com. ex. care pregateste AG din primul trimestru viitor, sa se discute o alta valoare a FR. Daca se aproba, se aproba pentru toata lumea...
Fara suparare dar observ ca prea mult complicati functionarea normala a asociatiilor de proprietari.Legea spune intrun singur fel ca fondul de rulment se restitue daca C.E constata ca cheltuielile lunare au scazut si decide in asa fel. Nu stiu de ce tot complicati viata proprietarilor degeaba si nu recomandati aplicarea stricta a legi asociatiei.Ce sa tot aproba toti proprietari cand fondul de rulment este o contributie strict personala si individula.