avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... RESTITUIRE PARTIALA FOND RULMENT
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

RESTITUIRE PARTIALA FOND RULMENT

Buna ziua,
Am solicitat presedintelui asociatiei de proprietari restituirea partiala
a fondului de rulment aferent a 2 persoane care incepand cu luna martie
2009 si-au schimbat domiciliul (suma cerut a fost de 70 ron din 288 ron).
Raspunsul a fost negativ.
As dori sa stiu daca am dreptul la restituire partiala cf. art 24 (4) din
hot. nr. 1588" Fondul de rulment încasat se poate restitui în situatiile
de schimbare a domiciliului"....
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:01, 22 Septembrie 2009
De ce partial?
Din apartament au plecat copiii mei - am ramas numai eu si sotul meu. Eu am fond de rulment pentru 4 persoane, si am cerut restituire partiala.
Fondul de rulment trebuie sa acopere cele mai mari cheltuieli dintr-un an,care este de obicei luna ianuarie.Daca copii dvs au plecat ,mergeti la administrator cu o cerere sa-i scoata de la cheltuieli,din cartea de imobil si este obligat sa va restituie diferenta de fond de rulment pana la nivelul mai sus amintit.
Interesanta situatie!. Nu am mai auzit asa ceva pana acum.
In lege scrie clar ca FR se restituie la mutarea din bloc a proprietarului (prin vanzarea apartamentului, s-ar intelege).
..................................
Daca la Dv. in asociatie se obisnuieste ca FR sa fie marit daca, de exemplu, familia se mareste cu 1 membru, atunci ar trebui sa va fie si Dv. returnat o parte din FR pe motiv ca se miscsoreaza familia. Daca nu se obisnuieste asta, atunci nu vi se restituie nici macar partial.
Faptul ca la constituire el s-a compus dintr-o parte pe cota-parte indiviza si alta parte pe nr. de persoane nu e relevant, pentru ca e posibil ca, asa cum au plecat sa si revina in apartament si asta ar insemna o instabilitate a fondului de rulment care nu se face de obicei.
.................
Felul in care e tratata acesta chestiune tine de "bucataria" fiecarei asociatii. Nu se poate spune ca se incalca vreo lege nici daca vi se inapoiaza partial, nici daca nu vi se inapoiaza.


Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
elga50, moderator
Art. 24 (4) din Hot.1588 spune: (4) "Fondul de rulment încasat se poate restitui în situatiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate, daca prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosintei locuintei nu se stipuleaza altfel, precum si în situatiile în care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv, la cererea proprietarului", deci si la schimbarea domiciliului, pt ca in felul asta scad cheltuielile, nu numai la vanzare.

Alte discuții în legătură

Restituire fond de reparatii miha2766 miha2766 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca la vanzarea unui apartament proprietarul care vinde este indreptatit sa i se restituie fondul de rulment si fondul de ... (vezi toată discuția)
Restituire fond rulment moshu_stef moshu_stef Buna ziua!Am si eu o intrebare si va rog mult cine stie sigur sa imi raspunda!In afara cazului in care se vinde o locuinta, si a hotararii Adunarii generale a ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii - transmitere de la vechiul proprietar la cel nou freddy freddy Buna ziua, Am sa trec direct la subiect: daca vechiul proprietar avea achitat fondul de reparatii, mai trebuie sa achite si cel nou(adica eu)? Se poate ... (vezi toată discuția)