avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO

Am primit de la Grefier Declaratia semnata de Guvern pentru rezolvarea pe cale amiabila a cauzei mele.

Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac in continuare.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:04, 18 Decembrie 2010
O analizati si o acceptati sau nu, prin comunicare catre grefa. Daca o acceptati si solutia in totalitate este aprobata de Curte, cauza va fi radiata de pe rol si veti primi despagubirile promise de Guvern. Poate sa nu conteze doar aspectul material, ci si promisiunile facute de stat, sau recunoasterea expresa de acesta a nedreptatii provocate dvs.
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2010
eumarian, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Cum voi primi despagubirile promise de Guvern ?
Trebuie sa iau legatura cu cineva ? Trebuie sa le comunic contul in care sa faca plata ?
Multumesc
Dar nu ati negociat anterior aceste aspecte prin avocat? Din cate stiu, statul s-ar fi interesat anterior ce suma va este acceptabila si cat ar fi onorariul avocatului dvs pt a va acoperi separat cheltuielile de judecata. Teoretic, dupa ce comunicati acordul catre grefa, Curtea trebuie sa aprobe solutia, ceea ce ia timp. Dupa aceea veti primi banii in cateva luni, cu dobanda daca statul intarzie. Contul il comunicati catre statul roman dupa aprobarea de CEDO a acordului.
Trebuie sa luati legatura cu Agentul Guvernamental pentru CEDO ... daca sunteti de acord cu despagubirile acordate, atunci se va incheia o Convenţia de rezolvare pe cale amiabilă intre Guvernul României, reprezentat de Agentul guvernamental, şi dvs sau reprezentantul dvs.
Convenţia de rezolvare pe cale amiabilă poate fi semnată doar după ce Curtea comunică Agentului guvernamental cererea reclamantului.
Sumele stabilite prin convenţia de rezolvare pe cale amiabilă se plătesc în termenul prevăzut de convenţia de rezolvare pe cale amiabilă sau, dacă un asemenea termen nu este prevăzut, în 3 luni de la data semnării convenţiei de rezolvare pe cale amiabilă.

Coordonate de contact :
Telefon: (40 21) 319.21.91
Fax: (40 21) 319.22.29
E-mail: dag@mae.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre cedo Giannini Iulius Giannini Iulius Exista o Comisie la care cetateni se pot adresa inainte de a apela la CEDO?, am auzit de o Comisie care poate aplana situatia conflictuala dintre statul Roman ... (vezi toată discuția)
Cedo - oferta de solutionare pe cale amiabila ni_leta ni_leta Buna seara Am depus o plangere la CEDO, am primit nr. de dosar si cele 10 ectichete. Ulterior, am primit o notificare ce cuprinde o declaratie ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de plata hotararilor judecatoresti. mmaarriiuuss1986 mmaarriiuuss1986 imi cer scuze daca am gresit sectiunea, dar doresc sa stiu daca mult discutata plata a hotararilor judecatoresti din 2014 va acoperi si hotararile de pe rolul ... (vezi toată discuția)