avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordin European de arestare???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordin European de arestare???

Buna seara

Am fost invinuit de sotie in Spania ca am lovit-o (nici o urma de vanataie) si am molestat-o psihic (minciuni). Sunt chemat in judecata si nu vreau sa ma prezint, deoarece femeia in Spania castiga orice proces pe aceasta tema. Prefer sa plec in Romania si daca vrea proces, sa il facem in Romania (deoarece eu am certificat ca am fost lovit si agresat in Romania). Ce se intampla daca merg in Romania si nu ma prezint la judecata? Exista Ordin European de Arestare sau Ordin International de Cautare si Captura? Va spun sincer, daca sotia ar fi testata cu detectorul de minciuni ar avea multi ani in puscarie, pentru declaratii false.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:27, 18 Decembrie 2010
nu evitati procesul penal spaniol deoarece va merge mai departe si fara dvs. daca veti fi condamnat in respectivul dosar, veti fi arestat in baza unui mandat european si veti executa inchisoarea in Spania (daca veti fi condamnat la inchisoare, evident).

nu va jucati cu dosarele penale - angajati un avocat spaniol si aparati-va, nu veti scapa de executarea pedepsei daca stati in Romania. Iar procesul va merge si in absenta dvs.
Din nefericire pentru dvs,nu stabiliti dvs competenta instantelor judecatoresti.
Pentru fapte pretins comise in Spania,competente sunt instantele spaniole.
Pentru cele din Romania,cele romane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa de un an Tabus Elvira Tabus Elvira Buna am o intrebare la dumneavoastra , sotul meu are de facu un an cu executare, el este acum la puscaria spaniola in termen de 10 zile in extradeaza in tara, ... (vezi toată discuția)
Redeschidere dosar Buna seara sotul meu este arestat in Spania ,a primit o pedeapsa de patru ani . Cum se cere repatrierea ? Si in momentul cand va fi in Romania ,vom avea ... (vezi toată discuția)
O arestare in spania in 2010 robert2158a robert2158a Buna ziua, Am si eu o problema, am fost arestat in Spania in 2010 pentru o infractiune de inselaciune am fost eliberat dupa 3 zile si am parasit ... (vezi toată discuția)