avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire si financiar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire si financiar

Proprietatea cumparata in urma vanzari unei mostenri are acelasi regim de impozitare la financiar ca proprietatea mostenita, adica este scutita de dubla impozitare?
Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Decembrie 2010
teodosie113, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:38, 18 Decembrie 2010
Art. 252. - (1) Persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri datorează un impozit pe clădiri, majorat după cum urmează:
...
(2) Nu intră sub incidenţa alin. (1) persoanele fizice care deţin în proprietate clădiri dobândite prin succesiune legală.

La asta va referiti?
Dvs nu sunteti dobanditor prin succesiune legala, ci prin ...cumparare. Adica prin alta modalitate de dobandire decat cea avuta in vedere in exceptia de mai sus. Exceptiile sunt de stricta interpretare si nu se pot extinde prin analogie.

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Decembrie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladiri miha5 miha5 Stiu ca in anii precedenti daca am mai multe cladiri- in cazul meu 7 apatamente si 3 case- eram scutita de plata impozitului majorat daca aveam contracte de ... (vezi toată discuția)
Impozit majorat pe apartamentul luat prin prima casa Simonesco Simonesco Buna ziua, am fost azi sa-mi inregistrez pe fond Fiscal apartamentul luat prin Prima Casa BCR si mi s-a dat sa completez si sa duc maine declaratia speciala de ... (vezi toată discuția)
La impozitare se percepe impozit marit pt. a doua locuinta sau a doua proprietate? floricu67 floricu67 buna ziua. am o mare nedumerire vis a vis de modul de interpretare a prevederilor in ceea ce priveste impozitarea pentru a doua proprietate.concret detin un ... (vezi toată discuția)