avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara!

As vrea sa va intreb ce sanse am si ce ar trebui sa fac(in caz ca exista ceva) ca sa pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in urmatoarea situatie:
- in 25.06.2010 am terminat facultatea
- pentru ca nu eram sigura daca imi voi gasi de lucru, am bagat un dosar de somaj pentru orice eventualitate. Din 30.08 2010 beneficiez de ajutor de somaj (desi am depus dosarul mai devreme, 2 luni mi-au cautat ei de lucru). Precizez ca voi beneficia de acest ajutor doar 6 luni, deoarece am fost incadrata ca absolventa.
- in septembrie am aflat ca sunt insarcinata si am renuntat sa mai caut de lucru, fiind interesata de pastrarea copilului. Voi naste estimativ prin luna iunie a anului 2011.
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 20:34, 18 Decembrie 2010
andrei oprea a scris:

Buna seara din nou.
Am revenit cu actul normativ care prelungea cu inca 3 luni somajul.
Trebuie sa mentionez ca acesta a prelungit cu inca 3 luni perioada doar pentru persoanele aflate in plata in anul 2009 si cel mai tarziu pana la 31 decembrie 2009 grosso modo.Este vorba de Oug 28 din 2009 dar, si mai ales, Legea 268 din acelasi an de aprobare.
Incepand cu 1 ianuarie 2010 si pana la modificarile recente nu am cunostinta de vreun act normativ care sa fi prelungit cu 3 luni perioada somajului, asa incat, observatiile utilizatoarei leuca_luminita sunt intemeiate.

Buna seara!
OUG 28 nu intra in modificarile expuse de mine in postul anterior pentru ca nu am considerat-o modificare. Oricum schimbul de idei face bine tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate Yna visan Yna visan Am fost șomeră 6 luni .. În aprilie mi s a încetat șomajul și m am inregistrat ca și șomer neindemnizat ... Este o luna de când sunt șomer ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil oana8989 oana8989 buna ziua.daca sunt in somaj,de la 1 iulie cat v-a fi indemnizatia de crestere copil? (vezi toată discuția)
Contract de munca cu perioada determinata Marinela Daniela Marinela Daniela Buna ziua! Sunt angajata din 12.02.2018 pana la 11.05.2018. Din 12.05.2018 mi sa prelungit contractul de munca cu 1 an, pana la data de 11.05.2018, urmand a ... (vezi toată discuția)