avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Neplata despagubiri RCA in 15 zile
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Neplata despagubiri RCA in 15 zile

Am depus ultimul document (cererea de despagubire) la dosarul de dauna pe data de 30 noiembrie. Cele 15 zile in care trebuia sa primesc banii au trecut numai ca in lege scrie doar 15 zile simplu.

Asta inseamna calendaristice sau lucratoare?
Banuiesc ca e vorba de zile calendaristice pt ca practic eu sunt pers fizica eu traiesc si sambata si duminica si acest termen este stabilit pentru a ma proteja pe mine, pagubitul, nu pe firma de asigurari.

In cazul in cate sa zicem primesc banii in cont peste cateva zile, dar fara penalizarile aferente de 0.1% pe zi cum pot face sa primesc si acesti 0.1%? Sau cum pot anunta ca vreau acei 0.1% pe zi?
Cel mai recent răspuns: floare _de_ colt , utilizator 17:30, 27 Decembrie 2010
Termenul de 15 zile pt plata despagubirii este corect numai ca in practica nu prea se respecta acest termen iar pt a obtine penalitatile va trebuie o hotarare judecatoreasca, greu de obtinut. Pana la emiterea ei vi se vor vira banii si nu mai exista obiectul plangerii. Incecati o discutie amiabila cu asiguratorul si aducetile la cunostinta intentia de a-i actiona in instanta.
Dar se considera zile lucratoare sau calendaristice?
Cand actul normativ nu specifica , se considera zile calendaristice.
Prin Ordin CSA 2/2010 Art..36(1)este stabilit un termen de 10 zile pentru plata despagubirii-de la data depunerii ultimului document.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire silvia123 silvia123 Buna ziua.Pe data de 01.11.2011 am semnat cu o anumita societate de asigurari un contract de intelegere amiabila, prin care respectiva societate se angaja ca ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - termen NAARGHYTA NAARGHYTA Buna ziua! As dori sa intreb, pt a contesta un proces verbal, este vorba de 15 zile lucratoare sau calendaristice? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Recurs - tardiv ?? AFANFANA AFANFANA Pe data de 30 ale luni(data postei ) primesc Comunicare de la Tribunal cu Decizia Civila pe data de 18 ale luni urmatoare se inregistreaza recursul la Tribunal ... (vezi toată discuția)