Buna ziua.Pe data de 01.11.2011 am semnat cu o anumita societate de asigurari un contract de intelegere amiabila, prin care respectiva societate se angaja ca in 10 zile lucratoare de la semnarea contractului sa imi vireze in cont suma necesara.Nici pana astazi, 14.12 2011 nu am primit nici un ban.As vrea sa stiu daca pot face ceva sa ii oblig sa isi onoreze totusi obligatiile intr-un timp cat mai scurt.
Va multumesc!
Primul pas ar fi invitatia la conciliere in care sa precizat ca solicitati si despagubiri pentru intirziere la plata de 0.1%/zi conform art. 64, alin. 4 din Ord. 5/2010. Daca nu se prezinta la conciliere sau nu platesc nu va ramine decit sa deschideti o actiune in instanta.
In acelasi timp cu trimiterea invitatiei la conciliere faceti o sesizare la CSA.
In mod normal astazi ar fi ultima zi (10 zile lucratoare calculate). Ar fi indicat sa luati legatura cu acestia si sa le a aduceti la cunostinta intentia dumneavoastra de a ii actiona in instanta daca nu efectueaza plata. De multe ori se rezolva asa si nu se ajunge pana in instanta.
Din cate cunosc ultima precizare a CSA spune ca putem cere penalitati de intarziere de 2% si nu de 1% pt fiecare zi de intarziere. Faceti reclamatie la CSA si pregatitiva si de instanta.
Ord. 14 / 2011 al CSA-ului a intrat in vigoare de la data de 06.12.2011. La data accidentului era in vigoare Ord. 5 / 2010, asadar penalizarile aplicate sunt de doar 1%.
Adrian.Tudor a scris:
Din cate cunosc ultima precizare a CSA spune ca putem cere penalitati de intareziere de 2% si nu de 1% pt fiecare zi de intarziere. Faceti reclamatie la CSA si pregatitiva si de instanta.